Home Algemeen Algemeen Pasen, anders dan op kantoor….

Pasen, anders dan op kantoor….

2284
1

Trots, ik ben trots dat ik dit mooie werk mag doen, een carrière in dienst van maar één ding: ambulanceverpleegkundige!

Op de HAVO wist ik al dat ik niet de hele dag op kantoor wilde zitten, gewoon iets doen waarbij je kan zeggen dat je soms het verschil kunt maken. Niet het verschil in centen, maar het verschil in het verloop van menig patient.

Pasen is net als kerst een feestdag, of liever gezegd een feestweekend, dat betekent dat heel veel mensen genieten van een vrij weekend en er gezellig met familie en vrienden op uit kunnen. Bij mij is dit niet zo, ik ben in de gelukkige omstandigheid dat ik dit weekend mag werken, maar ook één van de pinksterdagen staat ingevuld in het rooster.

Dan is het minste wat je verwacht dat je pasen mag vieren, helaas, toen we gisteren aan de vroede dienst begonnen, was het net als een normale zondag, dat is het triest dat je op Facebook, Instagram en Twitter berichten voorbij ziet komen dat het anders kan, die een “paaspakket” van hun werkgever mogen ontvangen.

Nee wij worden vermaakt met een lijst op intranet met daarop een lijst met nog niet ingevulde diensten met de uitdrukkelijke vraag om extra te komen werken. Personeelstekort structureel!

Vanmorgen hebben wij het anders gedaan, ik heb gisteravond aan het einde van de dienst bij de supermarkt op het station spullen gehaald voor een paasontbijt, de collega’s van de nachtdienst en van de dagdienst hebben genoten van dit ontbijt, zeker omdat ze dit niet verwacht hadden gezellig over dingen praten waar anders geen tijd of geen gelegenheid voor is.

Samen staan we sterk, maar samen als sector nog veel sterker, laten we samen zorgen voor een goed arbeidsklimaat!

 

Vorig artikelOnderzoek naar sirenegebruik bij A1 ritten in de nacht!
Volgend artikelPijn op de borst: huisarts of ambulance?
Redactie
Het algemene redactie account van Ambulanceblog. De redactie van Ambulanceblog streeft een open communicatieplatform na die significant bijdraagt aan kwalitatief uitstekende ambulancezorg. Ambulanceblog heeft contacten binnen Ambulancezorg Nederland (AZN), V&VN en vrijwel bij alle RAV’en van Nederland. Toch opereert Ambulanceblog geheel zelfstandig en bewaken wij de transparantie van berichtgeving zonder daarin gehinderd te worden door belangen van derden. Ambulanceblog is een openbaar podium voor alle ambulancemedewerkers en -werkgevers.

1 REACTIE

Comments are closed.