Home Algemeen Algemeen Oproep: Inventarisatie veiligheid en wensen ambulancekleding

Oproep: Inventarisatie veiligheid en wensen ambulancekleding

1667
0

Via het TIP formulier hebben we de vraag gekregen over de (brand)veiligheid van onze kleding, aan welke eisen moet de kleding waar we dagelijks ons werk in uitvoeren voldoen.

Er zijn richtlijnen voor de kleur, herkenbaarheid, zichtbaarheid, maar hoe is het gesteld met bijvoorbeeld de brandveiligheid, veiligheid bij scherpe voorwerpen en hoe is het gesteld met de ergonomie van de kleding, zitten bijvoorbeeld de broekzakken op de juiste plaats, zijn ze groot genoeg en zijn er bijvoorbeeld kniestukken beschikbaar?

Maar iets anders wat heel belangrijk zou moeten zijn, hoe wordt de kleding gewassen op welke temperatuur er wordt 60 graden voorgeschreven, maar in de kleding staat soms 40 graden.

Kortom hoe ziet onze meest ideaal kledingpakket eruit, waar moet het aan voldoen om het voor ons “ideaal” te kunnen maken.

Graag willen we een inventarisatie van de wensen maken aan de hand daarvan willen we graag ons ideale kledingpakket publiceren wat door bijvoorbeeld leveranciers kan worden overgenomen.

Geeft al je ideeën door via ons TIP formulier, geef je e-mail adres op als je op de hoogte wil worden gehouden.

 

Vorig artikelOnderzoek: Kwaliteit van triage op de meldkamer
Volgend artikelJac Rooijmans hoofd Going Concern bij LMO, waarom LMO?
Redactie
Het algemene redactie account van Ambulanceblog. De redactie van Ambulanceblog streeft een open communicatieplatform na die significant bijdraagt aan kwalitatief uitstekende ambulancezorg. Ambulanceblog heeft contacten binnen Ambulancezorg Nederland (AZN), V&VN en vrijwel bij alle RAV’en van Nederland. Toch opereert Ambulanceblog geheel zelfstandig en bewaken wij de transparantie van berichtgeving zonder daarin gehinderd te worden door belangen van derden. Ambulanceblog is een openbaar podium voor alle ambulancemedewerkers en -werkgevers.