Home Algemeen Algemeen Oproep: Inventarisatie veiligheid en wensen ambulancekleding

Oproep: Inventarisatie veiligheid en wensen ambulancekleding

1656
0

Via het TIP formulier hebben we de vraag gekregen over de (brand)veiligheid van onze kleding, aan welke eisen moet de kleding waar we dagelijks ons werk in uitvoeren voldoen.

Er zijn richtlijnen voor de kleur, herkenbaarheid, zichtbaarheid, maar hoe is het gesteld met bijvoorbeeld de brandveiligheid, veiligheid bij scherpe voorwerpen en hoe is het gesteld met de ergonomie van de kleding, zitten bijvoorbeeld de broekzakken op de juiste plaats, zijn ze groot genoeg en zijn er bijvoorbeeld kniestukken beschikbaar?

Maar iets anders wat heel belangrijk zou moeten zijn, hoe wordt de kleding gewassen op welke temperatuur er wordt 60 graden voorgeschreven, maar in de kleding staat soms 40 graden.

Kortom hoe ziet onze meest ideaal kledingpakket eruit, waar moet het aan voldoen om het voor ons “ideaal” te kunnen maken.

Graag willen we een inventarisatie van de wensen maken aan de hand daarvan willen we graag ons ideale kledingpakket publiceren wat door bijvoorbeeld leveranciers kan worden overgenomen.

Geeft al je ideeën door via ons TIP formulier, geef je e-mail adres op als je op de hoogte wil worden gehouden.