Home Algemeen Algemeen Onze ambulance wordt géén kluis

Onze ambulance wordt géén kluis

1542
0

Verbazing is eigenlijk niet het goede woord, het goede woord is ONGELOOF. Vol ongeloof neem ik de laatste maanden kennis van het feit dat er spullen, eigendommen van mijn collega´s worden meegenomen als deze bezig zijn met een hulpverlening.

Ik probeer op de hoogte te blijven van actuele zaken die onze sector raken. Dit doe ik door collega´s te volgen op Twitter, Instagram, LinkedIn en natuurlijk ambulanceblog.

Soms ontploffen de sociale media kanalen over een bepaald onderwerp! Zo ook ergens twee maanden geleden, een tas van een medewerker is gestolen uit een ambulance. Twitter ontplofte, ook volgde er direct een goed statement van de directeur van de VRR waar de diefstal plaatsvond. Tot mijn grote verbazing was het een paar weken geleden weer zover, weer een tas van een medewerker die ten prooi viel aan het dievengilde.

Bij een enkele dienst zijn er maatregelen getroffen, zo worden medewerkers geinstueerd om geen kostbare spullen mee te nemen in de ambulance. Een eigen mobiele telefoon zou bij je moeten worden gedragen en niet in de ambulance moeten achterblijven. Daarnaast zijn er kluisjes op de post beschikbaar gesteld en is er een kleine tas beschikbaar gesteld waarin je lunch bewaard kan worden. Onze ambulances beschikken over een afsluitbare kast waardoor tasjes aan het zicht worden ontrokken. En ja, ook bij ons staan de ambulances gewoon op slot, soms zorgt dit voor extra delay, maar het kan niet anders!

De vraag waarom dit allemaal moet, ja daar weet ik wel een antwoord op, maar ik wil er gewoon simpelweg niet aan! De maatschappij veranderd.

Onze ambulance wordt geen kluis, in onze ambulance is iedereen welkom ongeacht afkomst, kleur of geaardheid. Onze ambulance is van ons allemaal, we rijden uit voor iedereen!

Vorig artikelToekomstbestendige beroepen binnen de ambulancezorg & het verpleegkundig beroep in perspectief.
Volgend artikelZuster, ik wil echt niet meer naar het ziekenhuis…..
Redactie
Het algemene redactie account van Ambulanceblog. De redactie van Ambulanceblog streeft een open communicatieplatform na die significant bijdraagt aan kwalitatief uitstekende ambulancezorg. Ambulanceblog heeft contacten binnen Ambulancezorg Nederland (AZN), V&VN en vrijwel bij alle RAV’en van Nederland. Toch opereert Ambulanceblog geheel zelfstandig en bewaken wij de transparantie van berichtgeving zonder daarin gehinderd te worden door belangen van derden. Ambulanceblog is een openbaar podium voor alle ambulancemedewerkers en -werkgevers.