Home Algemeen Ondertussen bij ‘De mensen van de ambulance’…

Ondertussen bij ‘De mensen van de ambulance’…

1132
0
DMVDA

Eind oktober start alweer het derde campagnethema van dit jaar: ‘bij zorgverlening’. Tijdens dit thema staat tot en met eind november (het werk van) de ambulanceverpleegkundige centraal. Op dit moment werken we aan de bijbehorende content en middelen.

Thema ‘bij zorgverlening’
Net als bij de voorgaande thema’s ‘als je 112 belt’ en ‘in het verkeer’ vertellen ambulanceprofessionals ook tijdens thema ‘bij zorgverlening’ wat je als patiënt of omstander kunt doen (of beter kunt laten) als je te maken krijgt met ambulancezorg. Met in deze periode extra aandacht voor (het werk van) de ambulanceverpleegkundige.

Informatie via veel verschillende kanalen
Via allerlei kanalen wordt de informatie vanuit de campagne verspreid. Regionale Ambulance Voorzieningen leveren hier ook een grote bijdrage aan doordat zij de campagnemiddelen gebruiken voor de eigen (regionale) voorlichting. Ook zien we een groeiend aantal ambulanceprofessionals die als ware ambassadeurs op social media tips en informatie geven aan burgers, uiteraard steeds voorzien van hashtag #dmvda. Een mooie ontwikkeling waaruit wederom de betrokkenheid van ambulancehulpverleners zelf blijkt.

Gedrukte en digitale middelen

Nieuwe middelen in kader van thema ‘bij zorgverlening’ zijn medio november verkrijgbaar. Een greep uit de huidige middelenmix:

Volg ‘DMVDA’ & blijf ook op de hoogte
Wilt u ook weten wat ‘De mensen van de ambulance’ vertellen over ambulancezorg en hun vak? En bent u benieuwd naar het nieuwe thema ‘bij zorgverlening’? Volg ‘De mensen van de ambulance’ dan op Twitter @vandeambulance (hashtag #dmvda) en/of ‘like’ hen op Facebook de mensen van de ambulance.

Meer weten?

Heeft u naar aanleiding van dit artikel vragen of wilt u meer weten over de campagne? Stuur een mail naar Nadiene Toby, PR & communicatie, Ambulancezorg Nederland.
————————————————————————————————————————————————————————————————————
De voorlichtingscampagne ‘De mensen van de ambulance’ is een initiatief van sectororganisatie Ambulancezorg Nederland, in samenwerking met beroepsvereniging V&VN ambulancezorg en de Regionale Ambulance Voorzieningen. De campagne wordt mede mogelijk gemaakt door het ministerie VWS.  AmbulanceBLOG is niet primair betrokken, maar ondersteunt de campagne natuurlijk van harte !