Home Algemeen Innovaties Oefenen en evalueren met drone, pilot in Friesland

Oefenen en evalueren met drone, pilot in Friesland

1290
0

Bij Kijlstra ambulancezorg worden structureel multidisciplinaire hulpverleningssituaties getraind om haar medewerkers optimaal voor te bereiden op dergelijke situaties in de praktijk. Het doel bij dit soort oefeningen is de medewerkers veelvuldig in dit soort scenario’s te laten optreden, zodat de hulpverlener in staat is om in stressvolle situaties methodisch te handelen. Naast het bekend raken met dergelijke scenario’s ligt de nadruk tevens op de multidisciplinaire samenwerking.

Vanuit afdeling opleidingen ligt de nadruk anders dan voor de deelnemers. Er wordt getracht om de leermethodes te optimaliseren om het rendement van een oefening zo hoog mogelijk te krijgen. Hulpmiddelen anno 2013 spelen een cruciale rol in de innovatie van afdeling opleidingen. De laatste innovatie op dit gebied is het gebruik van een drone bij hulpverleningsoefeningen.

De drone zal worden gebruikt om gedetailleerde beelden te krijgen van een multidisciplinaire oefening. Het gebruik van de drone is vooralsnog niet structureel maar zal in een pilotvorm worden toegepast. De verkregen beelden van de drone zullen voor opleidingsdoeleinden in de eigen elektronische leeromgeving van Kijlstra (@tlas) worden geïmporteerd. Op deze manier hoopt Kijlstra enerzijds de medewerkers beter voor te bereiden op oefeningen en anderzijds de oefeningen beter te kunnen evalueren en analyseren.

bron: kijlstra.nl

Vorig artikelIVF: Kenniscentrum Voorrangsvoertuigen onderzoekt ongevallen
Volgend artikelTV-Tip: In letzter Sekunde – Die Notfallretter von Ludwigshafen
Redactie
Het algemene redactie account van Ambulanceblog. De redactie van Ambulanceblog streeft een open communicatieplatform na die significant bijdraagt aan kwalitatief uitstekende ambulancezorg. Ambulanceblog heeft contacten binnen Ambulancezorg Nederland (AZN), V&VN en vrijwel bij alle RAV’en van Nederland. Toch opereert Ambulanceblog geheel zelfstandig en bewaken wij de transparantie van berichtgeving zonder daarin gehinderd te worden door belangen van derden. Ambulanceblog is een openbaar podium voor alle ambulancemedewerkers en -werkgevers.