Home Algemeen Algemeen Noors onderzoek naar veiligheid ambulances

Noors onderzoek naar veiligheid ambulances

1241
0

Een bijzonder “onderzoek” in Noorwegen, hier is lokaal onderzoek gedaan naar de veiligheid van ambulances. `Het is voor het eerst dat we dat op deze manier doen`; zo verteld Tor Salvesen. Het onderzoek moet meer inzicht geven in de veiligheid voor medewerkers en patiënten.

De Volkswagen ambulance (bouwjaar 2007), die meer dan een half miljoen kilometers heeft gereden in de omgeving van de Noorse stad Flekkefjord. De ambulance was voor het onderzoek ontdaan van de bepakking, cruciale zaken zoals de verpleegkundige stoel en de brancard waren nog gewoon aanwezig.

De ambulance werd aan de achterkant voorzien van hijsbanden waarmee het voertuig op ongeveer 18 meter hoogte is gehesen.

De ambulance bereikte een snelheid van ongeveer 70 km / u en een uitvoerige bestudering van de beelden en de ambulance zal inzicht geven waar de veiligheid verbeterd kan worden. Deze inzichten en kennis worden dan weer gebruikt bij de inrichting en bouw van nieuwe ambulances.

Vorig artikelPijnmedicatie: Wat, wanneer en hoe…?
Volgend artikelHet einde van een druk & intensief dynamisch 2016 nadert…
Redactie
Het algemene redactie account van Ambulanceblog. De redactie van Ambulanceblog streeft een open communicatieplatform na die significant bijdraagt aan kwalitatief uitstekende ambulancezorg. Ambulanceblog heeft contacten binnen Ambulancezorg Nederland (AZN), V&VN en vrijwel bij alle RAV’en van Nederland. Toch opereert Ambulanceblog geheel zelfstandig en bewaken wij de transparantie van berichtgeving zonder daarin gehinderd te worden door belangen van derden. Ambulanceblog is een openbaar podium voor alle ambulancemedewerkers en -werkgevers.