Home Algemeen Algemeen Noodgeval, maar exacte locatie onbekend?

Noodgeval, maar exacte locatie onbekend?

1082
0

Er is een (internationaal geschikte) gratis app beschikbaar voor Iphone en Android telefoons, dat gebruik maakt van de GPS in het toestel. Activeert de beller de noodknop, dan wordt diens positie automatisch doorgegeven aan de website www.echo112.com. Op de meldkamer kan de centralist via de zelfde website door het intoetsen van het telefoonnummer van de beller diens exacte locatie achterhalen. (coördinaten, adres en positie op Google-maps) Is de beller buiten bereik van internet, dan zal de locatie via een sms naar de website worden doorgezonden.

Testen

De app heeft ook een testfunctie. Houdt de testknop ingedrukt en vervolgens kan op de website www.echo112.com het eigen telefoonummer (voorafgegaan door +31) worden ingetoetst. Op de website wordt snel zichtbaar waar de beller zich bevindt.

Deze functie is ook handig als er geen spoed geboden is. Met de informatie kan de exacte locatie worden doorgegeven als men een melding zonder spoed wil maken, autopech heeft of verdwaald is.

Kortom een nuttige app op de smartphone en een must voor wandelaars, fietsers en schaatsers!

bron: radhm.nl / echo112.com

iphone5

Vorig artikelMeldkamer Noord-Nederland, het communicatie en informatiecentrum voor de hulpverlening
Volgend artikelStand van zaken nieuwe initiële opleidingen geneeskundige zorg
Gijs Peteroff
Samen met een aantal beroepskrachten in de ambulancezorg draag ik graag bij aan een succesvol Ambulanceblog. Ambulanceblog is destijds opgericht om kennis tussen de individuele RAV'en te delen met andere RAV'en. Zo kan kwaliteit op grote schaal geborgd worden, zonder dat elke RAV afzonderlijk het wiel gaat uitvinden.