Home Algemeen Algemeen Nieuwe rapid responder voertuigen voor AZRR

Nieuwe rapid responder voertuigen voor AZRR

1406
1

Sinds vrijdag 11 november is AmbulanceZorg Rijnmond (AZRR) in het trotse bezit van vier gloednieuwe rapid responder voertuigen; Hyundai’s Tucson 2.0 CRDi hp automaat 4×4. Hiermee is AZRR de eerste ambulancedienst in Nederland met Hyundai Tucsons in haar wagenpark!

Bij de inrichting van de voertuigen is rekening gehouden met het feit dat de auto ook multifunctioneel inzetbaar moest zijn; de achterbank moest vrij blijven, zodat het voertuig ook eventueel ingezet kan worden voor andere doeleinden, zoals bijvoorbeeld scholing of trainingen. Daarom is al het materiaal in de achterbak geplaatst. Bijkomend voordeel hiervan is dat de ambulanceverpleegkundige nu slechts één deur hoeft te openen om bij de materialen te komen. Het gehele assortiment is op een lade geplaatst die uit de achterbak te schuiven is, zodat de collega’s makkelijk bij de spullen kunnen komen. Alle spullen die in het oude voertuig zaten, zitten ook in de nieuwe rapid responder voertuigen; een spoedtas voor volwassenen, spoedtas voor kinderen, verbandtas, monitor en zuurstof. Voor de veiligheid van de ambulanceverpleegkundige zelf zit er ook een helm en een vluchtmasker in.

rapid-responder3 rapid-responder4Verschil met de oude voertuigen
Het grote verschil met de oude voertuigen is de hoge zit en de vierwiel aandrijving. Dit allemaal voor de veiligheid van de collega’s. Het zicht rondom is veel beter geworden, zowel door de hoogte van het voertuig als door de ramen waar je rondom doorheen kunt kijken (het oude voertuig had een dichte achterkant). De vierwiel aandrijving is een pré bij slecht weer (zowel bij regen als sneeuw en/of ijs) en geeft uiteraard veel meer grip.

rapid-responder5rapid-responder2Gezamenlijk project
Het programma van eisen van de nieuwe voertuigen is een gezamenlijk project geweest van de collega’s. Het voertuig is geheel naar de wensen en eisen van de collega’s opgebouwd en aangeschaft. Als AZRR vinden we het belangrijk om te weten waar de collega’s behoeften aan hebben, daarom zijn we erg trots op dit gezamenlijk breed gedragen project door met en de collega’s!

Foto’s: Maarten van der Voorde en Jeffery van Buuren

1 REACTIE

 1. Mooie auto,maar is de RR niet een beetje over zijn top heen, is deze met de huidige uitvraag protocollen nog wel nodig?

  Bij ons gaat de RR als eerste met A1 naar Pob of CVA en komt de ambulance er met A2 achteraan, terwijl je weet dat bij dit soort meldingen er voor 99,9% vervoerd gaat worden.
  Er worden dus 2 eenheden ingezet, waarvoor?
  Antwoordt; de RR moet ook rijden?

  Naar een ongeval waarbij geen slachtoffers( volgens het Prqa) zijn wordt dan de Ambu ingezet, terwijl de RR binnenblijft.

  Wederom een verspilling van geld, en omdat wij toch al zo,n krapte hebben op de arbeidsmarkt kunnen wij deze mensen beter inplannen op een reguliere auto.

  Mvg
  R

Comments are closed.