Home Algemeen Innovaties Nieuwe procedure voor reiniging en desinfectie van ambulances

Nieuwe procedure voor reiniging en desinfectie van ambulances

3007
0

In veel situaties reinigt ambulancepersoneel hun ambulance. Daar is natuurlijk niets op tegen. Maar gaat het ook goed en gebeurt het op een professionele wijze? Want laten we eerlijk zijn, chauffeurs en paramedici zijn geen professioneel geschoolde schoonmakers. En als ze dat niet zijn, hoe maken ze dan de ambulance schoon? Welke hulpmaterialen worden gebruikt, welke methode wordt toegepast en welke reinigingsmiddelen worden ingezet?

Is dat goed genoeg?
Als u een ambulance schoon maakt met een sopje en een doek, dan is de terechte vraag “doen wij het goed genoeg”? Is dit echt een veilige, hygiënische en professionele methode? Hoe zit het met het schoonmaakplan en de protocollen? Zijn die aanwezig en zijn ze ook up-to-date? Worden er professionele materialen gebruikt? Anders gezegd, bent u er absoluut zeker van dat u elke patiënt een goed en hygiënisch schoon gemaakte ambulance kunt bieden?

Kan het beter?
De ambulance reiniging is door de ambulancedienst Oost en leverancier Vileda grondig onder de loep en ontwikkelden een professioneel concept voor reiniging en desinfectie van ambulances. Een goed doordacht concept op basis van professionele microvezel producten en een op de situatie afgestemde materiaalwagen. Zonder sopjes, eenvoudig in gebruik, sneller en professioneel.

Het concept is uitvoerig getest en ook is het beoordeeld door een infectie preventie deskundige. Juni 2014 heeft Ambulance Oost het nieuwe concept, met bijbehorende materialen, op al haar vestigingen geïntroduceerd.
Ambulance-Oost-2014 P1010090

Vorig artikelReportage: De Nachtwacht: Ambulancedienst Amsterdam (1987)
Volgend artikelDe mensen van de SIGMA: Inzet grote brand Homerusplein, Rotterdam
Redactie
Het algemene redactie account van Ambulanceblog. De redactie van Ambulanceblog streeft een open communicatieplatform na die significant bijdraagt aan kwalitatief uitstekende ambulancezorg. Ambulanceblog heeft contacten binnen Ambulancezorg Nederland (AZN), V&VN en vrijwel bij alle RAV’en van Nederland. Toch opereert Ambulanceblog geheel zelfstandig en bewaken wij de transparantie van berichtgeving zonder daarin gehinderd te worden door belangen van derden. Ambulanceblog is een openbaar podium voor alle ambulancemedewerkers en -werkgevers.