Home Algemeen Algemeen Nieuwe opleiding tot ambulanceverpleegkundige geaccrediteerd

Nieuwe opleiding tot ambulanceverpleegkundige geaccrediteerd

2916
3

De nieuwe opleiding tot ambulanceverpleegkundige met brede instroom is geaccrediteerd door het College Zorg Opleidingen (CZO). Dat betekent dat alle studenten bij het succesvol afronden van de examenonderdelen, een CZO-diploma ontvangen. Daarmee is Ambulancezorg Groningen de eerste erkende aanbieder van deze opleiding tot ambulanceverpleegkundige.

Het CZO is het landelijk orgaan voor het accrediteren van diverse zorgopleidingen. De accreditatie geeft aan dat de opleiding tot ambulanceverpleegkundige aan de minimale kwalitatieve maatstaven voldoet en er een erkend diploma mag worden uitgegeven.

Opleiding met een brede instroom

November vorig jaar was de aftrap van de nieuwe opleiding tot ambulanceverpleegkundige in Groningen om het tekort op de arbeidsmarkt aan te pakken. Elf studenten startten de opleiding, die Ambulancezorg Groningen aanbiedt met een brede instroom. Tien studenten volgen daarvan de praktijkcomponent van de opleiding bij Ambulancezorg Groningen, en één student volgt de praktijkcomponent bij Kijlstra, de Friese ambulanceorganisatie.

Opzet van de opleiding

Tijdens de opleiding tot ambulanceverpleegkundige leren de studenten op basis van klinisch redeneren de zorgvraag bij patiënten van alle leeftijden te inventariseren en te behandelen. Alle specialismes, van acute interne tot verloskunde, komen tijdens de dertien modules aan bod. Naar verwachting zijn deze studenten, indien alle modules goed zijn doorlopen, in het komend voorjaar klaar. Komende zomer start er weer een nieuwe groep die de opleiding tot ambulanceverpleegkundige bij Ambulancezorg Groningen gaat volgen.

bron: ambulancezorggroningen.nl

3 REACTIES

  1. Onze studenten zonder specialisatie hebben zeker klinische ervaring.
    We hebben pareltjes in handen!

  2. Wie zegt dat de elf aangenomen studenten geen klinische ervaring hebben?
    Er is een strenge selectie geweest en we hebben pareltjes in handen!

Comments are closed.