Home Algemeen Algemeen Nieuwe opleiding tot ambulanceverpleegkundige geaccrediteerd

Nieuwe opleiding tot ambulanceverpleegkundige geaccrediteerd

2979
3

De nieuwe opleiding tot ambulanceverpleegkundige met brede instroom is geaccrediteerd door het College Zorg Opleidingen (CZO). Dat betekent dat alle studenten bij het succesvol afronden van de examenonderdelen, een CZO-diploma ontvangen. Daarmee is Ambulancezorg Groningen de eerste erkende aanbieder van deze opleiding tot ambulanceverpleegkundige.

Het CZO is het landelijk orgaan voor het accrediteren van diverse zorgopleidingen. De accreditatie geeft aan dat de opleiding tot ambulanceverpleegkundige aan de minimale kwalitatieve maatstaven voldoet en er een erkend diploma mag worden uitgegeven.

Opleiding met een brede instroom

November vorig jaar was de aftrap van de nieuwe opleiding tot ambulanceverpleegkundige in Groningen om het tekort op de arbeidsmarkt aan te pakken. Elf studenten startten de opleiding, die Ambulancezorg Groningen aanbiedt met een brede instroom. Tien studenten volgen daarvan de praktijkcomponent van de opleiding bij Ambulancezorg Groningen, en één student volgt de praktijkcomponent bij Kijlstra, de Friese ambulanceorganisatie.

Opzet van de opleiding

Tijdens de opleiding tot ambulanceverpleegkundige leren de studenten op basis van klinisch redeneren de zorgvraag bij patiënten van alle leeftijden te inventariseren en te behandelen. Alle specialismes, van acute interne tot verloskunde, komen tijdens de dertien modules aan bod. Naar verwachting zijn deze studenten, indien alle modules goed zijn doorlopen, in het komend voorjaar klaar. Komende zomer start er weer een nieuwe groep die de opleiding tot ambulanceverpleegkundige bij Ambulancezorg Groningen gaat volgen.

bron: ambulancezorggroningen.nl

Vorig artikelVijf puzzelstukken vallen in Haarlem op hun plek
Volgend artikelRijdiensten geschoold in ProQA: ‘Dieper doorvragen mag niet alleen, het móet’
Redactie
Het algemene redactie account van Ambulanceblog. De redactie van Ambulanceblog streeft een open communicatieplatform na die significant bijdraagt aan kwalitatief uitstekende ambulancezorg. Ambulanceblog heeft contacten binnen Ambulancezorg Nederland (AZN), V&VN en vrijwel bij alle RAV’en van Nederland. Toch opereert Ambulanceblog geheel zelfstandig en bewaken wij de transparantie van berichtgeving zonder daarin gehinderd te worden door belangen van derden. Ambulanceblog is een openbaar podium voor alle ambulancemedewerkers en -werkgevers.

3 REACTIES

  1. Onze studenten zonder specialisatie hebben zeker klinische ervaring.
    We hebben pareltjes in handen!

  2. Wie zegt dat de elf aangenomen studenten geen klinische ervaring hebben?
    Er is een strenge selectie geweest en we hebben pareltjes in handen!

Reacties zijn gesloten.