Home Algemeen Algemeen Nieuwe meldkamer Rotterdam in gebruik

Nieuwe meldkamer Rotterdam in gebruik

560
0

De minister van Justitie en Veiligheid Grapperhaus opende op 6 juni de nieuwe meldkamer Rotterdam op het World Port Center. .Deze state of the art en future proof meldkamer in het Rotterdamse World Port Center is ontstaan uit de samenvoeging van de meldkamers Rotterdam-Rijnmond en Zuid-Holland Zuid. In de toekomst maakt deze meldkamer samen met nog negen andere onderdeel uit van de landelijke meldkamerorganisatie.

In de entree onthulde de minister met twee meldkamermedewerkers een plaquette waarmee de meldkamer Rotterdam officieel in gebruik werd genomen. Tijdens de opening werd de belangrijke rol benadrukt die de meldkamer heeft als eerste en soms enige lifeline voor hen die acute hulp nodig hebben. Met die beleving is hard gewerkt door vele partijen aan de meldkamer Rotterdam die de eerste is in een reeks van vernieuwingen op het meldkamerdomein.  Een resultaat waar iedereen ontzettend trots op is.

Landelijke meldkamerorganisatie

De meldkamer Rotterdam maakt in de toekomst onderdeel uit van een landelijke meldkamerorganisatie voor politie, brandweer, ambulancezorg en Koninklijke Marechaussee. Deze organisatie werkt volgens een gestandaardiseerde werkwijze, zoveel mogelijk geprotocolleerd en multidisciplinair. Dit moet leiden tot meer veiligheid door uniforme landelijke kwaliteit, verbetering van de bereikbaarheid tijdens piekbelasting, meer uitwijkmogelijkheden in geval van uitval, betere informatie-uitwisseling tussen diensten en regio’s en betere dienstverlening voor de burger.

bron: vr-rr.nl

Vorig artikel‘Het moet niet uitmaken of een Duitse of Nederlandse ambulance uitrukt’
Volgend artikelMeldkamers Zaanstreek-Waterland en Kennemerland onder één dak
Redactie
Het algemene redactie account van Ambulanceblog. De redactie van Ambulanceblog streeft een open communicatieplatform na die significant bijdraagt aan kwalitatief uitstekende ambulancezorg. Ambulanceblog heeft contacten binnen Ambulancezorg Nederland (AZN), V&VN en vrijwel bij alle RAV’en van Nederland. Toch opereert Ambulanceblog geheel zelfstandig en bewaken wij de transparantie van berichtgeving zonder daarin gehinderd te worden door belangen van derden. Ambulanceblog is een openbaar podium voor alle ambulancemedewerkers en -werkgevers.