Home Algemeen Algemeen Nieuwe meldkamer Rotterdam in gebruik

Nieuwe meldkamer Rotterdam in gebruik

514
0

De minister van Justitie en Veiligheid Grapperhaus opende op 6 juni de nieuwe meldkamer Rotterdam op het World Port Center. .Deze state of the art en future proof meldkamer in het Rotterdamse World Port Center is ontstaan uit de samenvoeging van de meldkamers Rotterdam-Rijnmond en Zuid-Holland Zuid. In de toekomst maakt deze meldkamer samen met nog negen andere onderdeel uit van de landelijke meldkamerorganisatie.

In de entree onthulde de minister met twee meldkamermedewerkers een plaquette waarmee de meldkamer Rotterdam officieel in gebruik werd genomen. Tijdens de opening werd de belangrijke rol benadrukt die de meldkamer heeft als eerste en soms enige lifeline voor hen die acute hulp nodig hebben. Met die beleving is hard gewerkt door vele partijen aan de meldkamer Rotterdam die de eerste is in een reeks van vernieuwingen op het meldkamerdomein.  Een resultaat waar iedereen ontzettend trots op is.

Landelijke meldkamerorganisatie

De meldkamer Rotterdam maakt in de toekomst onderdeel uit van een landelijke meldkamerorganisatie voor politie, brandweer, ambulancezorg en Koninklijke Marechaussee. Deze organisatie werkt volgens een gestandaardiseerde werkwijze, zoveel mogelijk geprotocolleerd en multidisciplinair. Dit moet leiden tot meer veiligheid door uniforme landelijke kwaliteit, verbetering van de bereikbaarheid tijdens piekbelasting, meer uitwijkmogelijkheden in geval van uitval, betere informatie-uitwisseling tussen diensten en regio’s en betere dienstverlening voor de burger.

bron: vr-rr.nl