Home Algemeen Algemeen Nieuwe huisstijl voor voertuigen ten behoeve van orgaandonatie en transplantatie

Nieuwe huisstijl voor voertuigen ten behoeve van orgaandonatie en transplantatie

2581
0

Door veranderende wet- en regelgeving dient de Nederlandse Transplantatie Stichting (NTS) voortaan te beschikken over een eigen huisstijl op de voertuigen die ingezet worden ten behoeve van orgaandonatie en transplantatie. In de afgelopen 20 jaar heeft het transport een grote professionalisering doorgemaakt. Hierbij is, op verzoek van het ministerie van VWS, in het verleden aangehaakt bij de ambulancezorg. Na handhaving door het IFV is na overleg besloten de NTS en het IFV twee trajecten op te starten. Het eerste om een NTS huisstijl te ontwikkelen, het tweede om toestemming te vragen bij het Ministerie van VenJ voor het gebruik van striping voor voertuigen voor openbare orde en veiligheid.

De gele achtergrondkleur van de vervoersmiddelen is in de nieuwe huisstijl hetzelfde gebleven. Nieuw zijn het grote rode vlak, de vorm en richting van de ‘striping’ en het duidelijk herkenbare NTS logo.

In de overgangsfase tot eind december 2017 zullen de voertuigen van Witte kruis Transplant (waarvoor Kijlstra het vervoer in Noord-Nederland verzorgt) en Medical Transport Nijmegen, in zowel de ambulance als NTS huisstijl ingezet worden voor dit bijzondere (spoed) transport. Het is belangrijk dat deze voertuigen geen moeilijkheden ondervinden bij het toegang krijgen tot ziekenhuizen in Nederland, Burger en Militaire Luchthavens in Nederland, afhandelaars op Schiphol en de luchtvaartmaatschappijen. En dat deze huisstijl bij ons (ambulancezorg) ook bekend wordt gemaakt.

Meer informatie over de nieuwe striping vind je hier: https://www.ifv.nl/nieuws/Paginas/Nederlandse-Transplantatie-Stichting-de-weg-op-met-nieuwe-striping.aspx

Vorig artikelEen ervaring rijker…
Volgend artikelEen “speciaal” verzoek
Redactie
Het algemene redactie account van Ambulanceblog. De redactie van Ambulanceblog streeft een open communicatieplatform na die significant bijdraagt aan kwalitatief uitstekende ambulancezorg. Ambulanceblog heeft contacten binnen Ambulancezorg Nederland (AZN), V&VN en vrijwel bij alle RAV’en van Nederland. Toch opereert Ambulanceblog geheel zelfstandig en bewaken wij de transparantie van berichtgeving zonder daarin gehinderd te worden door belangen van derden. Ambulanceblog is een openbaar podium voor alle ambulancemedewerkers en -werkgevers.