Home Algemeen In de media Nieuwe fietsen voor Bike-team UMCG-ambulancezorg

Nieuwe fietsen voor Bike-team UMCG-ambulancezorg

1831
0

Het bike-team van UMCG Ambulancezorg is uitgerust met splinternieuw materieel, de fietsen zijn speciaal voor het bike-team gebouwd.

Samen met fietsspecialist Klaas Almoes van Egbert Egberts en spuiter Martijn Groenewold uit Borger heeft het team stoer maatwerk gerealiseerd. Van licht en wendbaar en toch heel erg stevig tot aan der4tig versnellingen en fietsbanden die zichzelf direct repareren bij een lek, zodat gewoon kan worden doorgefietst, vertelt Elrik Rotman, ambulanceverpleegkundige en al jaren lid van het bike-team. “En ze hebben een opvallend uiterlijk.”

De basis is van de nieuwe fietsen is een hoogwaardig ATB-frame. “Met onze eerste fietsen hebben we de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan wat handig is en wat niet. Zo hebben we niet alleen technisch perfecte fietsen gekregen, maar hebben we ook de medische uitrusting kunnen perfectioneren. Innovatie is dat een fiets met rode en een fiets met blauwe tassen is uitgerust, met ieder een speciale inhoud. Je grijpt dan nooit meer mis.”

De nieuwe fietsen voorzien van blauwe lichten op het stuur,  sirene en een met  zadel een uittrekbaar afzetlint. Dat is vaak gewoon nodig voor een tijdelijke afzetting, aldus UMGG ambulancezorg.

De fietsende ambulancezorg uit Drenthe wordt steeds vaker ingezet bij grotere publieksevenementen, zowel in de thuisprovincie als tegenwoordig ook in de aangrenzende regio’s Groningen en Friesland. Dus zowel bij bijvoorbeeld de TT van Assen als de Run van Winschoten en de Sneekweek of de feesten in het centrum van Emmen of tijdens de Zuidlaarder Markt en de Cascaderun in Hoogeveen. “Het bike-team is een volwassen onderdeel van onze ambulancezorg geworden,” zegt Roelof Schoonbeek, hoofd van de Drentse ambulancezorg. “En het nieuwe materieel sluit daar nu goed bij aan.”

De ambulance-bikers zijn in staat om zich snel door grote mensenmassa’s te bewegen. “Maar niet alleen dat, de inzet van een bike-team zorgt ook voor het behoud van rust in een mensenmassa wanneer er een hulpverlening is. Een grote gele ambulance is langzaam en trekt juist veel mensen aan en bevordert zo in feite onnodige onrust.”

bron: 112Groningen

Vorig artikelBoekentip: “De traumaheli rukt uit”
Volgend artikelReportage: De Nachtwacht: Ambulancedienst Amsterdam (1987)
Redactie
Het algemene redactie account van Ambulanceblog. De redactie van Ambulanceblog streeft een open communicatieplatform na die significant bijdraagt aan kwalitatief uitstekende ambulancezorg. Ambulanceblog heeft contacten binnen Ambulancezorg Nederland (AZN), V&VN en vrijwel bij alle RAV’en van Nederland. Toch opereert Ambulanceblog geheel zelfstandig en bewaken wij de transparantie van berichtgeving zonder daarin gehinderd te worden door belangen van derden. Ambulanceblog is een openbaar podium voor alle ambulancemedewerkers en -werkgevers.