Home Algemeen Algemeen Netcentrisch werken voor de GHOR

Netcentrisch werken voor de GHOR

1425
0

Tegenwoordig hebben de meeste Veiligheidsregio’s binnen de GHOR een HIN-functionaris.

Wat is nu precies een HIN en wat doet deze functionaris ?
Een HIN is het Hoofd Informatie Geneeskundige Zorg binnen bijvoorbeeld het ROT (regionaal operationeel team). Een HIN verzamelt alle informatie vanuit diverse bronnen (huisartsen, ziekenhuizen, GGD, en nog veel meer) en brengt deze samen in een systeem die weer door diverse partners geraadpleegd kan worden. Zo’n systeem heet LCMS (landelijk crisis management systeem). Het belang van een HIN wordt duidelijk gemaakt in het filmpje. Een HIN wordt operationeel vanaf GRIP 1. In de meeste regio’s kan een HIN ook zonder GRIP 1 ingezet worden op verzoek van de AcGZ (Algemeen Commandant Gezondheidszorg, voorheen HS-GHOR). Een ROT met daarin o.a. een HIN heeft een opstarttijd van 45 minuten na alarmering.

Het GHOR-animatiefilmpje over ‘werken tijdens een crisis’ heeft een vervolg gekregen. Met dezelfde hoofdrolspelers (de kip, de agent …) geeft een nieuw filmpje inzicht in het netcentrisch werken binnen de witte kolom.

Bekijk hem hier:

Vorig artikelReportage: Ambulansen
Volgend artikelMRSA-patient vervoerd in ambulance…….
Gijs Peteroff
Samen met een aantal beroepskrachten in de ambulancezorg draag ik graag bij aan een succesvol Ambulanceblog. Ambulanceblog is destijds opgericht om kennis tussen de individuele RAV'en te delen met andere RAV'en. Zo kan kwaliteit op grote schaal geborgd worden, zonder dat elke RAV afzonderlijk het wiel gaat uitvinden.