Home Algemeen Algemeen Mobiel Operationeel Informatiesysteem

Mobiel Operationeel Informatiesysteem

2630
0

Sinds enige tijd maakt Brandweer Rotterdam-Rijnmond gebruik van het Mobiel Operationeel Informatiesysteem (MOI). Het MOI stelt gebruikers in staat om snel en overzichtelijk te voorzien van operationele informatie via een tablet of door middel van inloggen op een computer.

In 2015 is er op initiatief van de Verpleegkundig Specialisten (VSAZ) van AmbulanceZorg Rotterdam-Rijnmond (AZRR) gestart met een MOI onderdeel ontwikkeling waardoor de Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio  (GHOR) en Ambulancezorg Rotterdam Rijnmond gebruik kunnen gaan maken van Meldkamer Ambulancezorg (MKA) informatie voor haar specifieke operationele taak uitvoering. De belangrijkste reden hiervoor was het niet meer beschikbaar zijn van de huisnummers en meldinginfomatie via P2000 in verband met de privacy van de patiënt. Het werd steeds lastiger om zonder tussenkomst van de MKA te zien welke ambulance waar en met welke rit bezig was. De verpleegkundig specialisten van de Ambulancezorg Rotterdam Rijnmond rijden ter ondersteuning van collega’s, als vraagbaak en voor kwaliteitsdoeleinden mee met sommige meldingen. Voor de verpleegkundig specialisten dus een essentieel onderdeel van de functie. Ook de OvDG’s hadden behoefte aan inzicht welke ambulances op welke plek zijn, zonder daar steeds de MKA voor te moeten belasten. Met de meekijkfunctie van het MOI is dit nu mogelijk en kunnen de verpleegkundig specialisten en OVDG “meekijken” via een IPad, op een soort gemodificeerd MKA scherm.

Na testperioden is het MOI nu uitgebreid met een extra informatie button genaamd “Meekijk functie ambu”. Het systeem is beveiligd, de gebruikers en handelingen binnen deze app worden gemonitored en gelogd. Samen met een automatische uitlogfunctie is hiermee de privacy gewaarborgd.

Vorig artikelGGB behandelbus Noord Nederland gepresenteerd
Volgend artikelNTS draagt bij aan verdere samenwerking binnen de keten van acute zorg
Verpleegkundig Specialist Acute Zorg, AmbulanceZorg Rotterdam-Rijnmond