Home Algemeen Algemeen Mijn eerste boek: ‘de vakmensen binnen de ambulancezorg’

Mijn eerste boek: ‘de vakmensen binnen de ambulancezorg’

1165
0

Met enige regelmaat verzorg ik voor ambulanceblog.nl artikelen die een relatie leggen met onze sector ‘de ambulancezorg’. Over de inhoud van deze artikelen krijg ik vaak vragen. Dit geldt overigens niet alleen voor het ambulanceblog maar ook via andere mediakanalen weten belangstellenden mij te vinden.

Zo werd ik laatst via LinkedIn benaderd door Mark Jansen. Hij had mijn profiel per toeval gevonden en hij stelde voor om eens nader kennis met elkaar te maken. Deze kennismaking heeft geresulteerd in een bevredigende samenwerking. Mark heeft afgelopen zomer de Master of Science in Policing aan de Politieacademie in Apeldoorn afgerond en hij is na de zomervakantie begonnen aan een tweede master Bestuurskunde: Besturen van Veiligheid aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

Naast zijn studie heeft Mark belangstelling voor de EHBO , hulpverlening bij evenementen en hulpverlening in samenwerking met ketenpartners, zoals: politie, brandweer, ambulance en gemeenten. Het eerste wat hij tijdens onze kennismaking vroeg was: ‘’wat heb jij zoal gedaan in je werkzaamheden?’’ Deze vraag wordt mij regelmatig gesteld en ik verwijs dan ook altijd naar mijn artikelen op ambulanceblog.nl. ‘’Oké’’, zei Mark, ‘’ik ga al jouw artikelen lezen’’.

Er gingen wat weken voorbij, toen Mark mij een mail stuurde en vroeg of ik er ooit over na had gedacht om alle verhalen te bundelen. Tuurlijk had ik daar wel eens over nagedacht maar nooit actie op ondernomen. Het idee om een boek te publiceren beangstigde mij, omdat ik maar al te goed weet hoeveel werk daar bij komt kijken. Mark had al een opzetje gemaakt en hij bood mij ook nog eens zijn hulp aan. Na een aantal intensieve gesprekken kwamen we overeen dat wij alle verhalen van ambulanceblog.nl zouden gaan bundelen in een autobiografie, aangevuld met extra verhalen en persoonlijke anekdotes.

De deadline voor het boek staat voor het eerste half jaar van 2019 en zoals het er nu voorstaat zitten we op schema. Alle verhalen zijn per rubriek gerangschikt en worden door een derde partij gelezen, waarna deze taalkundig worden beoordeeld. Bij ieder artikel wordt een foto geplaatst die door een professionele mediavormgever wordt gemaakt. Daarnaast heb ik alle betrokkenen die in mijn verhalen voorkomen benaderd en gevraagd of zij akkoord gaan dat ik hun namen in het boek vermeld. Mark en ik hebben de taken voor ‘ons’ boek
verdeeld, zodat het valt te bolwerken binnen ons tijdschema.

Uiteraard wil ik het ambulanceblog maar in het bijzonder de lezers van mijn verhalen bedanken voor de interesse in mijn ervaringen en belevenissen. Zonder jullie belangstelling zou ik er nooit aan toe zijn gekomen om mijn verhalen op papier te zetten, laat staan ze uit te brengen in boekvorm.

U allen dank daarvoor.
Mark en ik kunnen niet wachten tot het eerste exemplaar wordt gepubliceerd.

Vorig artikelSpoedzorgNet: Jaarrapport Traumaregistratie 2013 – 2017
Volgend artikelStart pilot Streettriage Twente
Reggie Diets
Ik ben werkzaam bij een middel grote ambulanceorganisatie in het land als Regionaal Opleidingscoördinator Ambulancezorg en als Officier van Dienst Geneeskundig en Algemeen Commandant Geneeskundig zorg bij de GHOR. Naast deze functie heb ik sinds 1997 een aanstelling als docent-onderzoeker bij de faculteit geneeskunde van het universitair medisch centrum Utrecht.