Home Algemeen Algemeen Meldkamer Noord-Nederland scoort 8 in publieksonderzoek

Meldkamer Noord-Nederland scoort 8 in publieksonderzoek

894
0

Een 8 scoort de Meldkamer Noord-Nederland in de ogen van de mensen die gebruik maken van het alarmnummer 112. Een 8 van mensen die, soms in paniek, een beroep doen op de centralisten van politie, brandweer en ambulancezorg. Mensen die snel hulp nodig hebben, of een acuut verdachte situatie zien.

Het onderzoek is vlak voor de zomer uitgevoerd onder 781 mensen die via het alarmnummer 112 om hulp hebben gebeld naar de Meldkamer Noord-Nederland. Van die groep waren 313 mensen bereid om mee te doen aan het onderzoek. Dat is 40%. Ze beantwoordden vragen, maar konden ook hun mening kwijt.

Ja, de 112-bellers hebben ook wel wat verbeterpuntjes voor de meldkamer, constateren de onderzoekers. Ze willen soms graag meer informatie over wat er wel of niet gaat gebeuren en hoe lang dingen kunnen duren. De resultaten van het onderzoek zijn onlangs aan de gezamenlijke directies van de drie RAV-en, de drie veiligheidsregio’s en de Noordelijke eenheid van de politie gepresenteerd. En de medewerkers kregen ook allemaal een 8!

Zie het bijgevoegde artikel met meer gegegevens uit het onderzoek van het bureau Statisfact