Home Algemeen Algemeen Meer samenwerking Ambulancezorg Gelderland-Midden en Rijnstate

Meer samenwerking Ambulancezorg Gelderland-Midden en Rijnstate

493
0

Op de Spoedeisende hulp (SEH) van Rijnstate worden dagelijks veel patiënten aangeboden door ambulanceteams van Ambulancezorg Gelderland-Midden. Daar nemen SEH-verpleegkundigen en medisch specialisten de zorg van de patiënt over en houdt de ambulancezorg op.

Met name in de acute en spoedzorg hebben de zorgprofessionals van de spoedeisende hulp en Ambulancezorg Gelderland-Midden veel raakvlakken en valt er veel te leren en ontwikkelen. Om deze reden hebben Ambulancezorg Gelderland-Midden en Rijnstate op 7 januari een samenwerkingsovereenkomst getekend.

Medisch Manager Ambulancezorg (MMA)

Een concreet resultaat van deze samenwerking is de aanstelling van twee SEH-artsen van Rijnstate in de rol van Medisch Manager Ambulancezorg bij Ambulancezorg Gelderland-Midden. Zij gaan de kennis en ervaringen vanuit de ambulance en de spoedeisende hulp nog beter op elkaar afstemmen door bijvoorbeeld de werkwijzen aan te passen met alle zorgprofessionals die betrokken zijn in het zorgproces. Tevens gaan zij nieuwe wetenschappelijke inzichten vertalen naar de praktijk en leveren zij input voor bijscholing.

Kortom: met deze overeenkomst willen we de samenwerking tussen Ambulancezorg Gelderland-Midden en Rijnstate een impuls geven van goed naar nog beter.

Op de foto v.l.n.r. SEH-artsen Douwe Rijpsma en Dax Hassell, Mieke Zemmelink (manager zorg) en Jan Goselink (Ambulancezorg Gelderland-Midden). En zittend Wim van Harten (voorzitter Raad van Bestuur Rijnstate) en Jan Pierik (Ambulancezorg Gelderland-Midden).

bron: rijnstate.nl

Vorig artikelAcademie voor Ambulancezorg: Verbinden, Verbeteren, Vernieuwen
Volgend artikelHeb jij een Noodpakket?
Redactie
Het algemene redactie account van Ambulanceblog. De redactie van Ambulanceblog streeft een open communicatieplatform na die significant bijdraagt aan kwalitatief uitstekende ambulancezorg. Ambulanceblog heeft contacten binnen Ambulancezorg Nederland (AZN), V&VN en vrijwel bij alle RAV’en van Nederland. Toch opereert Ambulanceblog geheel zelfstandig en bewaken wij de transparantie van berichtgeving zonder daarin gehinderd te worden door belangen van derden. Ambulanceblog is een openbaar podium voor alle ambulancemedewerkers en -werkgevers.