Home Algemeen Algemeen Makkelijker een IV toegang “vinden” door nieuwe vinding

Makkelijker een IV toegang “vinden” door nieuwe vinding

2043
0

We hebben hem al een aantal keren in de praktijk mogen zien, het kan in voorkomende situaties wel het verschil maken, al zou met de komst van de IO toegang dit geen issue meer moeten zijn.

De technologie werkt door infrarood licht op je arm. Aderen bevatten veel zuurstofarme hemoglobine, en omdat dit wordt geabsorbeerd door infrarood licht, kunnen deze in beeld worden gebracht.

Het apparaat is een infrarood “lezer” en een “projector” in één en kan overal worden gebruikt. Het is al veel gebruikt in ziekenhuizen om het gemakkelijker te maken, patiënten bloed af te nemen of infuus aan te leggen.

Hieronder een film van het Australise Rode Kruis dat de vinding gebruikt bij het geven van bloed.

Vorig artikelMKA Den Bosch werkt toe naar allerhoogste niveau AMPDS/ProQA
Volgend artikelVeilig en verantwoord het nieuwe jaar in; veilig werken tijdens de jaarwisseling!
Redactie
Het algemene redactie account van Ambulanceblog. De redactie van Ambulanceblog streeft een open communicatieplatform na die significant bijdraagt aan kwalitatief uitstekende ambulancezorg. Ambulanceblog heeft contacten binnen Ambulancezorg Nederland (AZN), V&VN en vrijwel bij alle RAV’en van Nederland. Toch opereert Ambulanceblog geheel zelfstandig en bewaken wij de transparantie van berichtgeving zonder daarin gehinderd te worden door belangen van derden. Ambulanceblog is een openbaar podium voor alle ambulancemedewerkers en -werkgevers.