Home Algemeen Academie voor Ambulancezorg Maak jij kans om mee te gaan naar het SESAM-congres in Belfast?

Maak jij kans om mee te gaan naar het SESAM-congres in Belfast?

779
0

SESAM staat voor Society in Europe for Simulation Applied to Medicine en is de overkoepelende organisatie in Europa met betrekking tot simulatieonderwijs. Onder simulatieonderwijs valt al het onderwijs dat uitgevoerd wordt met behulp van fantomen, lotuspatiënten en e-learning, waarbij gebruik wordt gemaakt van scenario’s.

SESAM organiseert één keer per jaar een 3 dagen durend congres voor alle gezondheidzorggroepen, waaronder de ambulancezorghulpverleners.
Van 24 tot en met 26 juni 2015 wordt dit congres (www.sesambelfast2015.com) georganiseerd in Belfast.

Waarom

Wij willen graag een stimulans geven met betrekking tot het op de kaart zetten van de Nederlandse prehospitale zorgverlening en het simulatieonderwijs daarin binnen Europa. De Academie stelt daarom wederom 3 maal 2 plaatsen ter beschikking voor het congres te Belfast in 2015. Wij vragen ambulanceprofessionals die iets kunnen bieden voor het congres zich aan te melden.

Deelname

Wij vragen alle ambulanceverpleegkundigen, -chauffeurs en centralisten meldkamer ambulancezorg om een abstract naar keuze in te dienen betreffende simulatieonderwijs. Dit mag in het Nederlands. Vaak wordt zo’n onderzoek of project verricht door meerdere personen. De 3 beste abstracts worden gehonoreerd met een deelname voor 2 deelnemers aan het congres inclusief de overnachtings- en reiskosten. Eind februari/begin maart hoor je of jullie geselecteerd zijn.
Na deze selectie wordt aan je gevraagd om je abstract te vertalen naar het Engels en deze dan in te dienen bij de scientific committee van SESAM. Daarna krijg je van deze organisatie te horen of je het idee, de workshop of de presentatie mag presenteren op het SESAM-congres in Belfast.

Deelnameformulier Abstract SESAM Congres Belfast 2015

De deelnameformulieren moeten voor 15 februari 2015 worden verzonden.

Vorig artikelRijksoverheid: Lichte daling agressie en geweld tegen werknemers met een publieke taak
Volgend artikelAmbulance Lifebot monitor voor EMS diensten
Redactie
Het algemene redactie account van Ambulanceblog. De redactie van Ambulanceblog streeft een open communicatieplatform na die significant bijdraagt aan kwalitatief uitstekende ambulancezorg. Ambulanceblog heeft contacten binnen Ambulancezorg Nederland (AZN), V&VN en vrijwel bij alle RAV’en van Nederland. Toch opereert Ambulanceblog geheel zelfstandig en bewaken wij de transparantie van berichtgeving zonder daarin gehinderd te worden door belangen van derden. Ambulanceblog is een openbaar podium voor alle ambulancemedewerkers en -werkgevers.