Home Algemeen Algemeen Landelijke Onderzoeksagenda Ambulancezorg 2014-2018

Landelijke Onderzoeksagenda Ambulancezorg 2014-2018

1258
0

In opdracht van Ambulancezorg Nederland (AZN) ontwikkelt een panel van experts, onder begeleiding van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, een Landelijke Onderzoeksagenda Ambulancezorg 2014-2018.

Deze agenda beschrijft onderzoeksthema’s voor de ambulancezorg voor een periode van vijf jaar. Met behulp van deze agenda kan in de toekomst massa en focus ontstaan in kennisontwikkeling, geïnitieerd vanuit de ambulancezorg.
Delphi III

Inmiddels hebben er twee vragenrondes in het panel van experts plaatsgevonden. Op dit moment vinden de laatste analyses plaats van vragenronde II en is ronde III in voorbereiding. Het doel van ronde III is om tot een verdere reductie te komen van onderzoeksonderwerpen, op basis van inhoudelijke argumenten. Verder wordt gevraagd om bij geselecteerde onderzoeksonderwerpen een onderzoeksvraag te formuleren. De vragenlijst voor Delphi-ronde III zal eind maart verstuurd worden. De uitkomst van vragenronde III bepaalt of er nog een vragenronde komt, of dat er voldoende input is voor de onderzoeksagenda. Daarnaast start binnenkort een inventarisatie van lopende en afgeronde onderzoeken binnen de ambulancezorg.

Invitational conference
Op woensdag 11 juni 2014 zal als afsluiting van dit project een Invitational Conference plaatsvinden voor genodigden uit het veld van de ambulancezorg.

Voor meer informatie kunt u gaan naar de website van AmbulanceZorg Nederland: www.ambulancezorg.nl

Vorig artikelPortaal voor Patiëntveiligheid/CMR
Volgend artikelBoekentip: Met zorg op weg (VZA Ambulancedienst 1957 – 1997)
Gijs Peteroff
Samen met een aantal beroepskrachten in de ambulancezorg draag ik graag bij aan een succesvol Ambulanceblog. Ambulanceblog is destijds opgericht om kennis tussen de individuele RAV'en te delen met andere RAV'en. Zo kan kwaliteit op grote schaal geborgd worden, zonder dat elke RAV afzonderlijk het wiel gaat uitvinden.