Home Algemeen Algemeen Landelijk Protocol OvD-G 2.0 verschenen

Landelijk Protocol OvD-G 2.0 verschenen

864
0

De actualisering van het Landelijk Protocol OvD-G is tot stand gekomen in samenwerking met een werkgroep bestaande uit vertegenwoordigers van Ambulancezorg Nederland (AZN) en GGD GHOR Nederland en vertegenwoordigers vanuit het werkveld. De geactualiseerde versie 2.0 is onderschreven door de protocollencommissie van AZN en het cluster Veiligheid van GGD GHOR Nederland.

Landelijke standaard

Het LPO is een hulpmiddel voor de officier van dienst geneeskundig (OvD-G) voor de opgeschaalde zorg vanaf GRIP 1, en dus niet voor de reguliere zorg. Het protocol moet gezien worden als een landelijke standaard/leidraad voor advies aan de regio’s, om op basis hiervan de regionale richtlijnen verder in te richten. Het is daarmee geen bindend protocol, maar heeft wel de intentie te verbinden. Het protocol wordt ook gebruikt in de OvD-G-opleiding.

Periodiek evalueren

Op basis van verder onderzoek en bundeling van de ervaringen op landelijk niveau zal het LPO periodiek worden geëvalueerd en waar nodig worden bijgesteld.

Download het Landelijk Protocol OvD-G 2.0
Download

bron: IFV.nl

 

Vorig artikelReportage: Meldkamer Limburg
Volgend artikelPOB en telefonische triage van 112 meldingen: overtriage of niet?
Redactie
Het algemene redactie account van Ambulanceblog. De redactie van Ambulanceblog streeft een open communicatieplatform na die significant bijdraagt aan kwalitatief uitstekende ambulancezorg. Ambulanceblog heeft contacten binnen Ambulancezorg Nederland (AZN), V&VN en vrijwel bij alle RAV’en van Nederland. Toch opereert Ambulanceblog geheel zelfstandig en bewaken wij de transparantie van berichtgeving zonder daarin gehinderd te worden door belangen van derden. Ambulanceblog is een openbaar podium voor alle ambulancemedewerkers en -werkgevers.