Home Algemeen Algemeen Landelijk onderzoek patiëntervaringen ambulancezorg.

Landelijk onderzoek patiëntervaringen ambulancezorg.

344
0

Binnenkort start het landelijk onderzoek naar patiëntervaringen binnen de ambulancezorg. Het onderzoek wordt in opdracht van Ambulancezorg Nederland uitgevoerd door het NIVEL onder alle regionale ambulancevoorzieningen.

De afgelopen jaren heeft de ambulancesector geïnvesteerd in de ontwikkelingen van eenduidige instrumenten om patiëntervaringen te meten. Dit heeft geresulteerd in een CQI Spoedeisende ambulancezorg en een CQI Planbare ambulancezorg. In 2016 vond het eerste landelijke onderzoek met beide instrumenten plaats. Door het gelijktijdig uitzetten van de CQI planbare Ambulancezorg en de CQI spoedeisende Ambulancezorg ontstaat een compleet beeld verkregen van de kwaliteit van ambulancezorg vanuit cliëntenperspectief.

Binnenkort worden beide instrumenten opnieuw ingezet om de ervaringen van patiënten met ambulancezorg te meten. De uitkomsten van het onderzoek worden in 2020 gerapporteerd en maken onderdeel uit van het kwaliteitskader ambulancezorg.

bron: AZN

Vorig artikelDronten: Nieuwe opstelplek voor betere spreiding ambulances
Volgend artikelAmbulancezorg Groningen de eerste ambulancedienst naar Europese reanimatie competitie
Redactie
Het algemene redactie account van Ambulanceblog. De redactie van Ambulanceblog streeft een open communicatieplatform na die significant bijdraagt aan kwalitatief uitstekende ambulancezorg. Ambulanceblog heeft contacten binnen Ambulancezorg Nederland (AZN), V&VN en vrijwel bij alle RAV’en van Nederland. Toch opereert Ambulanceblog geheel zelfstandig en bewaken wij de transparantie van berichtgeving zonder daarin gehinderd te worden door belangen van derden. Ambulanceblog is een openbaar podium voor alle ambulancemedewerkers en -werkgevers.