Home Algemeen Algemeen Kleding Update nr. 24 – februari 2019 + korte video

Kleding Update nr. 24 – februari 2019 + korte video

1338
2

De nieuwe ambulancekleding wordt op dit moment getest tijdens het dagelijkse ambulancewerk. De eerste geluiden zijn positief. Ook hebben we al diverse verbetermogelijkheden gehoord. Prima, want daar is de draagproef voor bedoeld. In deze Kleding Update lichten we graag het doel van de draagproef nog een keer toe, laten we je weten hoe je opmerkingen over de kleding kunt indienen en hoe die opmerkingen na de draagproef beoordeeld worden.

Bijeenkomst
Voorafgaand aan de draagproef kwamen draagproefdeelnemers bij elkaar bij Wiltec, de leverancier. Ze werden geïnformeerd over de draagproef en de wijze waarop ze hun opmerkingen over de kleding na de draagproef kunnen indienen. Ook namen ze de draagproefkleding in ontvangst. De kleding werd gelijk enthousiast gepast! We hebben hier een heel kort filmpje van gemaakt om je een idee te geven:

Doel draagproef
Het doel van de draagproef is om belangrijke verbeterpunten in beeld te hebben, vóórdat de productie van alle kleding voor de hele sector start. Verbeterpunten worden alleen ontdekt als je de kleding tijdens het werk test, wat nu gebeurt tijdens de draagproef. De kleding wordt getest op functionaliteit (zijn de zakken groot en diep genoeg? Zit die lus wel op de goede plek?) en op draagcomfort (hoe is de pasvorm van de broek? Knelt de polo onder de oksels?).

  • Het ontwerp van de kleding staat vast. Suggesties om het pak bijvoorbeeld in het paars om te zetten, worden daarom niet meegenomen in de beoordeling.

Graag je aandacht!

  • We willen iedereen graag nogmaals op het hart drukken opmerkingen over de kleding in te dienen bij je collega’s die de draagproef doen.
  • De draagproefdeelnemers verzamelen namelijk zowel hun eigen opmerkingen, als eventuele opmerkingen van hun collega’s. Alle opmerkingen brengen zij vervolgens, via de landelijke draagproefenquête, onder de aandacht bij de Projectgroep Kleding, die in maart alle opmerkingen gaat bespreken en beoordelen.
  • Door de landelijke kledingenquête kan de Projectgroep de opmerkingen via hetzelfde format, gestructureerd, bespreken en beoordelen. Laten we dit idee los, dan krijg je een situatie waarin de Projectgroep naast de landelijke enquêteresultaten ook nog 375 losse mails en separate overzichten moet beoordelen. Dat is niet werkbaar en niet doelmatig.
  • Bij het beoordelen van de ingebrachte verbeterpunten sluiten ook de kledingontwerpster en zeven kledingspecialisten (werkzaam bij de kledingleverancier en –producent) aan. Zij nemen kleding mee en laten de projectgroep, aan de hand van de kleding, zien wat de wensen concreet inhouden. Ook laten zij zien wat de mogelijke effecten van de wensen zijn op de kleding. Je kunt je voorstellen dat bepaalde wensen eenvoudig te verwerken zijn, terwijl andere wensen een enorme impact hebben, op het ontwerp bijvoorbeeld, of op de kosten.
  • Bij het honoreren of afwijzen van een wens/opmerking worden dus verschillende aspecten meegewogen.
  • Goed om te weten: in de Projectgroep Kleding hebben ook vijf ambulancehulpverleners zitting, die ook de draagproef hebben gedaan.
  • De draagproef loopt tot en met 27 februari a.s.

Dank voor je aandacht voor deze Kleding Update en bedankt voor ieders tomeloze inzet tijdens dit traject! Nog even volhouden, de eindstreep komt in zicht.

bron: AZN

Vorig artikelFeit of Fictie ‘Nederlandse ambulances zijn het meest geavanceerd van Europa’
Volgend artikelVoorlopig geen handhaving op niet vermelden BIG-nummer
Redactie
Het algemene redactie account van Ambulanceblog. De redactie van Ambulanceblog streeft een open communicatieplatform na die significant bijdraagt aan kwalitatief uitstekende ambulancezorg. Ambulanceblog heeft contacten binnen Ambulancezorg Nederland (AZN), V&VN en vrijwel bij alle RAV’en van Nederland. Toch opereert Ambulanceblog geheel zelfstandig en bewaken wij de transparantie van berichtgeving zonder daarin gehinderd te worden door belangen van derden. Ambulanceblog is een openbaar podium voor alle ambulancemedewerkers en -werkgevers.

2 REACTIES

  1. Helaas gemiste kans voor het kenbaar maken van onderscheid tussen Zorgambulance en andere professionals! En niet te vergeten de professionaliseringsslag voor de centralisten voor de meldkamer.

  2. Helaas een gemiste kans om het onderscheid van de verschillende professionals scherp te stellen! En de centralisten geen kleding, geen progessionel uitstraling.

Reacties zijn gesloten.