Home Algemeen Algemeen Kijlstra gaat hulpmiddelen bezorgen op Ameland

Kijlstra gaat hulpmiddelen bezorgen op Ameland

817
1
Fryslan

Hulpmiddelen Centrum (HMC) krijgt vanaf 1 januari a.s. op Ameland ondersteuning van ambulancezorgorganisatie RAV Fryslân. Het gaat om de bezorging van de grotere hulpmiddelen, zoals hoog/laag-bedden en tilliften, bij cliënten door Kijlstra Ambulancegroep Fryslân.

Door de samenwerking wordt er meer en meer vorm gegeven aan ketenzorg op het eiland. Het voordeel van de samenwerking is dat er voortaan medewerkers bij de cliënten over de vloer komen die oog en ervaring hebben met zorg. Daarnaast is het ook een stuk efficiënter en zou het geen nadelige gevolgen hebben voor de paraatheid. Tijdens de ambulancediensten kan het personeel de hulpmiddelen bezorgen. “Op deze manier wordt er zo zorgvuldig mogelijk omgegaan met gemeenschapsgeld”, aldus het persbericht.

Als de  ambulancedienst een oproep van de meldkamer Noord-Nederland in Drachten ontvangt, dan worden de bezorgactiviteiten direct stopgezet om op een later tijdstip weer opgepakt te worden. Voor de bezorging van de tilliften en hoog/laag-bedden wordt een piketauto met aanhanger gebruikt. De ambulance en de piketauto met aanhanger rijden in colonne naar het bezorgadres van de betreffende cliënt. Bij een spoedoproep vertrekt het ambulancepersoneel direct met de ambulance.

Vorig artikelK-LMO Update: LMO Oost-Nederland
Volgend artikelAmbulancepost Gennep blijft, besluit Ambulancezorg Limburg-Noord
Redactie
Het algemene redactie account van Ambulanceblog. De redactie van Ambulanceblog streeft een open communicatieplatform na die significant bijdraagt aan kwalitatief uitstekende ambulancezorg. Ambulanceblog heeft contacten binnen Ambulancezorg Nederland (AZN), V&VN en vrijwel bij alle RAV’en van Nederland. Toch opereert Ambulanceblog geheel zelfstandig en bewaken wij de transparantie van berichtgeving zonder daarin gehinderd te worden door belangen van derden. Ambulanceblog is een openbaar podium voor alle ambulancemedewerkers en -werkgevers.

1 REACTIE

  1. Wat een goed idee! Erg effectief ook! Ik weet zeker dat hier veel mensen mee geholpen kunnen worden. Iedereen kan wel eens snel een hulpmiddel nodig hebben dus dan is het super fijn wanneer dit snel gebracht kan worden op Ameland!

Comments are closed.