Home Algemeen Algemeen Kamerbrief over stand van zaken ambulancezorg en rol in acute zorg

Kamerbrief over stand van zaken ambulancezorg en rol in acute zorg

1082
0

Minister Bruins (Medische Zorg en Sport) informeert de Tweede Kamer over de ambulancezorg. En over wat gedaan wordt om goede ambulancezorg en acute (spoedeisende) zorg te kunnen blijven bieden.

Hierover wordt gesproken over ontwikkelingen in de toekomst voor de ambulancezorg. Welke kant wil Ambulancezorg Nederland, Zorgverzekeraars Nederland en het Ministerie van VWS op. Wordt de 15 minutennorm geschrapt, wordt het planbaar vervoer (B) en het spoedvervoer (A1 en A2) uit elkaar getrokken. Wat is de visie van de zorgcoördinatie?

Onderwerpen die aan deze brief aan de orde komen zijn de volgende:

  • Beeld van de sector volgens IGJ
  • Beeld van de sector volgens NZA
  • Kwaliteit en de 15-minutennorm
  • De 15-minutennorm nader beschouwd
  • Standpunt en aanpak
  • Verslag gesprek Ambulancezorg Gelderland

 

bron: rijksoverheid.nl

 

Vorig artikelAmbulances de grens over voor snellere hulp aan patiënt
Volgend artikelOverleggen en kennis delen maakt sterker, meldkamer MMA
Redactie
Het algemene redactie account van Ambulanceblog. De redactie van Ambulanceblog streeft een open communicatieplatform na die significant bijdraagt aan kwalitatief uitstekende ambulancezorg. Ambulanceblog heeft contacten binnen Ambulancezorg Nederland (AZN), V&VN en vrijwel bij alle RAV’en van Nederland. Toch opereert Ambulanceblog geheel zelfstandig en bewaken wij de transparantie van berichtgeving zonder daarin gehinderd te worden door belangen van derden. Ambulanceblog is een openbaar podium voor alle ambulancemedewerkers en -werkgevers.