Home Algemeen Algemeen Kabinet stemt in met verlenging tijdelijke wet ambulancezorg

Kabinet stemt in met verlenging tijdelijke wet ambulancezorg

1838
1

De ministerraad heeft op voorstel van minister Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport besloten een wetsvoorstel in te dienen om de werking van de Tijdelijke wet ambulancezorg met drie jaar te verlengen. Deze wet is ingegaan in 2013 en wordt nu verlengd tot en met 2019. In de tijdelijke ambulancewet is geregeld dat per regio één ambulancevoorziening is aangewezen die de ambulancezorg uitvoert en de meldkamer ambulancezorg in stand houdt.

Op dit moment is er nog volop discussie over de acute zorg in Nederland. Zo is nog niet duidelijk welke rol zorgverzekeraars kunnen gaan spelen in de acute keten en hoe de landelijke meldkamer precies georganiseerd gaat worden. Ook wordt er hard gewerkt aan het vergroten van de transparantie over kwaliteit in de ambulancezorg. Een grote verandering in de organisatie is daarbij niet bevorderlijk.

Het kabinet wil daarom de tijdelijke wet voor een beperkte periode verlengen en daarmee de bestaande verantwoordelijkheden nog even in stand houden. Dit zorgt voor rust in de ambulancesector en geeft de mogelijkheid om op basis van de uitkomsten van de lopende discussies te bepalen wat het beste is voor de toekomst van de ambulancezorg in Nederland.

bron: rijksoverheid.nl

Vorig artikelInzicht en kennis over ambulancezorg in Europa
Volgend artikelDe koers naar de meldkamer van de toekomst gewijzigd
Redactie
Het algemene redactie account van Ambulanceblog. De redactie van Ambulanceblog streeft een open communicatieplatform na die significant bijdraagt aan kwalitatief uitstekende ambulancezorg. Ambulanceblog heeft contacten binnen Ambulancezorg Nederland (AZN), V&VN en vrijwel bij alle RAV’en van Nederland. Toch opereert Ambulanceblog geheel zelfstandig en bewaken wij de transparantie van berichtgeving zonder daarin gehinderd te worden door belangen van derden. Ambulanceblog is een openbaar podium voor alle ambulancemedewerkers en -werkgevers.

1 REACTIE

  1. Het argument “rust in de sector” gaat mank; je kunt beter zeggen dat de onrust met drie jaar is verlengd en dat de besluitvorming (weer eens) wordt doorgeschoven. En voor wat betreft de uitkomsten; zou uit de discussies nu echt het BESTE voor de toekomstige ambulancezorg uitrollen ?. Het zal een politieke beslissing worden en die zijn niet per definitie de béste.

Comments are closed.