Home Algemeen Academie voor Ambulancezorg Jaaroverzicht Academie voor Ambulancezorg 2013

Jaaroverzicht Academie voor Ambulancezorg 2013

1405
0

Onlangs bracht de Academie voor Ambulancezorg haar jaaroverzicht 2013 uit.
Het jaar 2013 is voor de Academie voor Ambulancezorg succesvol verlopen. Het afgelopen jaar zijn 226 studenten gestart met de opleiding tot ambulanceverpleegkundige, ambulancechauffeur en verpleegkundig centralist meldkamer ambulancezorg. Ruim 90% van deze studenten behaalde hun diploma.

Het Landelijk Assessment Ambulancezorg voor ambulanceverpleegkundigen en –chauffeurs is uitgevoerd voor veel RAV-en. De uitslagen zijn als een advies aan de zorgprofessional en zijn of haar organisatie verstrekt. Voor deze eerste ronde van het afnemen van het Landelijke Assessment Ambulancezorg geeft dit het goede kwalificatieniveau van de sector weer.

Voor de EXPERT-classes, de PHTLS en de AMLS ontving de Academie voor Ambulancezorg in 2013 ruim 2500 cursisten.

De waardering van studenten en cursisten scoorde over het algemeen tussen de 7,5 en 8,0. Dit goede resultaat wil de Academie de komende jaren zeker vasthouden.

De Academie voor Ambulancezorg is in 2013 ook actief geweest op het vlak van deskundigheidsbevordering van haar medewerkers en het efficiënter inrichten van de eigen organisatie alsmede van de interne en externe communicatie. Hiernaast heeft zij een aantal RAV-en bijgestaan om hun CZO accreditatietrajecten goed in te kunnen dienen.

 

Download hier het overzicht:
[wpdm_file id=70 title=”true” ]

Vorig artikelRAVU ondertekent convenant tegen agressie en geweld
Volgend artikelReportage: SAMU, ambulance in Parijs
Gijs Peteroff
Samen met een aantal beroepskrachten in de ambulancezorg draag ik graag bij aan een succesvol Ambulanceblog. Ambulanceblog is destijds opgericht om kennis tussen de individuele RAV'en te delen met andere RAV'en. Zo kan kwaliteit op grote schaal geborgd worden, zonder dat elke RAV afzonderlijk het wiel gaat uitvinden.