Home Algemeen Academie voor Ambulancezorg Jaaroverzicht 2014 Academie Ambulancezorg

Jaaroverzicht 2014 Academie Ambulancezorg

1284
0

De Academie voor Ambulancezorg staat garant voor kwalitatief hoogwaardige, op de prehospitale acute zorgverlening afgestemde, opleidingsproducten om de (beginnende) beroepsbeoefenaar bekwaam te maken (initieel) en te houden (post-initieel) voor de uitoefening van het vak van ambulanceverpleegkundige, ambulancechauffeur en centralist meldkamer ambulancezorg.

In dit jaaroverzicht staan de highlights van de Academie over 2014 vermeld. De voorzitter van het bestuur geeft in zijn voorwoord terecht aan dat de Academie blij is met de goede samenwerking in de sector en het vertrouwen dat de sector ambulancezorg in de Academie stelt. Deze samenwerking zet de Academie graag voort, suggesties hiervoor zijn altijd welkom!

Landelijk Assessment Ambulancezorg
Met een frequentie van één keer per drie jaar worden ambulanceprofessionals in teamverband (ambulanceverpleegkundige en ambulancechauffeur) getoetst aan het landelijk assessment ambulancezorg. Binnen de Academie zijn assessoren geselecteerd en opgeleid om de landelijke assessments af te nemen. Het landelijke assessment beslaat een theoretisch assessment en een viertal praktijkcasussen. De beoordeling is op individueel
niveau. Op basis van de uitkomst van het assessment wordt een uitslag gegeven waar de ambulanceprofessional op gerichte wijze mee aan de slag kan gaan.

Post-initiële opleidingen
Voor gevorderde professionals verzorgt de Academie expert-classes, cursussen en trainingen gebaseerd op verschillende thema’s en actuele onderwerpen die gericht zijn op verdieping van de basiskennis en vaardigheden. In samenwerking met de Amerikaanse brancheorganisatie NAEMT (National Association of Emergency Medical Technicians) en V&VN als licentiehouder, biedt de Academie de cursus PreHospital Trauma Life Support (PHTLS) en Advanced Medical Life Support (AMLS). Daarnaast biedt de Academie ook andere internationale cursussen zoals de ALS/ILS, GEMS ALS/BLS, MIMMS, PEPP ALS/BLS, POET en de SAVER.
Op het gebied van rijvaardigheid en werkbegeleiding biedt de Academie ook post-initiële scholing.

 

Vorig artikelStel je eigen ambulance samen, verandering aanstaande?
Volgend artikelRAV Hollands Midden: Instructievideo immobilisatie LPA8
Redactie
Het algemene redactie account van Ambulanceblog. De redactie van Ambulanceblog streeft een open communicatieplatform na die significant bijdraagt aan kwalitatief uitstekende ambulancezorg. Ambulanceblog heeft contacten binnen Ambulancezorg Nederland (AZN), V&VN en vrijwel bij alle RAV’en van Nederland. Toch opereert Ambulanceblog geheel zelfstandig en bewaken wij de transparantie van berichtgeving zonder daarin gehinderd te worden door belangen van derden. Ambulanceblog is een openbaar podium voor alle ambulancemedewerkers en -werkgevers.