Home Algemeen Algemeen iPhone gebruikers opgelet: iOS8 en Ambulancezorg app

iPhone gebruikers opgelet: iOS8 en Ambulancezorg app

1178
0

Na de Apple conferentie van vorige week (waarin de iPhone 6 is gepresenteerd) heeft de leverancier van de Ambulancezorg app, die ook het technisch beheer doet, de vijfde en laatste betaversie van iOS8 gekregen. Apple heeft gedurende het jaar 2014 steeds beta-releases uitgebracht en de app is telkens geanalyseerd waarbij voorkomende issues zijn aangepakt.

In de laatste betaversie blijkt er iets te zijn gewijzigd in de wijze waarop webviews werken. Webviews worden gebruikt voor de presentatie van de protocollen. Direct gevolg voor de app is dat de schermen met protocollen leeg zijn. Dit lijkt een issue in iOS8 zelf te zijn, maar dit is nog in onderzoek bij de leverancier. Men is druk bezig om uit te zoeken wat de exacte oorzaak is en, nog belangrijker, hoe dit opgelost kan worden.

Vanaf deze week gaat Apple iOS8 geleidelijk aan vrij geven. Dat betekent dat u als gebruiker een melding op het scherm kunt krijgen, met de vraag of u wilt updaten.

ADVIES: Wanneer u de app wilt blijven gebruiken update uw toestel dan nog niet naar iOS8. Doet u dit wel, dan zullen de protocollen niet meer zichtbaar zijn. Dit tot er een bugfixrelease van iOS8 komt (als het een iOS bug betreft) of een nieuwe versie van de app (hier is inmiddels al aan begonnen i.v.m. een paar kleine issues in versie 1.0.0 van de app).

AZN houdt u op de hoogte van de ontwikkelingen.

Vorig artikelAmbulance diensten maken zich gereed voor invoering LPA8
Volgend artikelSamenwerking Politie, GGZ en Ambulance Oost Nederland
Gijs Peteroff
Samen met een aantal beroepskrachten in de ambulancezorg draag ik graag bij aan een succesvol Ambulanceblog. Ambulanceblog is destijds opgericht om kennis tussen de individuele RAV'en te delen met andere RAV'en. Zo kan kwaliteit op grote schaal geborgd worden, zonder dat elke RAV afzonderlijk het wiel gaat uitvinden.