Home Algemeen Algemeen Instructievideo: Optreden bij incidenten met moderne voertuigen

Instructievideo: Optreden bij incidenten met moderne voertuigen

2427
0

Moderne voertuigen, zoals elektrische of hybride voertuigen, komen steeds vaker voor in het straatbeeld. Dit stelt hulpverleners van onder andere brandweer, politie en ambulancezorg voor vragen over de risico’s van incidenten met moderne voertuigen. De Brandweeracademie van het IFV ontwikkelde met financiële ondersteuning van het Ministerie van Infrastructuur & Milieu en de RAI Vereniging een instructievideo over het optreden bij incidenten met moderne voertuigen.

Angst voor moderne voertuigen onnodig
De instructievideo maakt duidelijk dat angst voor moderne voertuigen onnodig is, wanneer bij een incident de juiste stappen worden gevolgd om het voertuig te stabiliseren en spanningsloos te maken. Het incident kan daarna als een ‘gewoon’ verkeersongeval behandeld worden.

In de instructievideo ziet u hoe deze stappen op een praktische manier kunnen worden uitgevoerd. Ook leert u hoe u eventuele risico’s op de plaats incident herkent en hoe u deze risico’s met behulp van doelgerichte maatregelen wegneemt.

Bekijk direct de volledige instructievideo Optreden bij incidenten met moderne voertuigen

Gebruik in opleidingen en als zelfstudiemateriaal
De video kan in opleidingssituaties gebruikt worden. Daarnaast kan hij uitstekend als zelfstudiemateriaal dienen. Meer informatie over de opzet van de video en de gemaakte keuzes leest u in de Toelichting bij de instructievideo moderne voertuigen.

bron: IFV