Home Algemeen Algemeen Instructievideo: Optreden bij incidenten met moderne voertuigen

Instructievideo: Optreden bij incidenten met moderne voertuigen

2464
0

Moderne voertuigen, zoals elektrische of hybride voertuigen, komen steeds vaker voor in het straatbeeld. Dit stelt hulpverleners van onder andere brandweer, politie en ambulancezorg voor vragen over de risico’s van incidenten met moderne voertuigen. De Brandweeracademie van het IFV ontwikkelde met financiële ondersteuning van het Ministerie van Infrastructuur & Milieu en de RAI Vereniging een instructievideo over het optreden bij incidenten met moderne voertuigen.

Angst voor moderne voertuigen onnodig
De instructievideo maakt duidelijk dat angst voor moderne voertuigen onnodig is, wanneer bij een incident de juiste stappen worden gevolgd om het voertuig te stabiliseren en spanningsloos te maken. Het incident kan daarna als een ‘gewoon’ verkeersongeval behandeld worden.

In de instructievideo ziet u hoe deze stappen op een praktische manier kunnen worden uitgevoerd. Ook leert u hoe u eventuele risico’s op de plaats incident herkent en hoe u deze risico’s met behulp van doelgerichte maatregelen wegneemt.

Bekijk direct de volledige instructievideo Optreden bij incidenten met moderne voertuigen

Gebruik in opleidingen en als zelfstudiemateriaal
De video kan in opleidingssituaties gebruikt worden. Daarnaast kan hij uitstekend als zelfstudiemateriaal dienen. Meer informatie over de opzet van de video en de gemaakte keuzes leest u in de Toelichting bij de instructievideo moderne voertuigen.

bron: IFV

Vorig artikelSystem Strobel als SAMU ambulance, brancard op centrale positie
Volgend artikelNationaal Trainingscentrum NTC-CBRN
Redactie
Het algemene redactie account van Ambulanceblog. De redactie van Ambulanceblog streeft een open communicatieplatform na die significant bijdraagt aan kwalitatief uitstekende ambulancezorg. Ambulanceblog heeft contacten binnen Ambulancezorg Nederland (AZN), V&VN en vrijwel bij alle RAV’en van Nederland. Toch opereert Ambulanceblog geheel zelfstandig en bewaken wij de transparantie van berichtgeving zonder daarin gehinderd te worden door belangen van derden. Ambulanceblog is een openbaar podium voor alle ambulancemedewerkers en -werkgevers.