Home Algemeen Algemeen Informatiebijeenkomst: Oefenen met optische en geluidssignalen

Informatiebijeenkomst: Oefenen met optische en geluidssignalen

1045
0

Aan welke eisen moeten de rijinstructeur, het voertuig en de rit voldoen om te mogen oefenen met optische en geluidssignalen op de openbare weg? Tijdens de informatiebijeenkomst op 2 december 2015 krijgt u het antwoord.

Het Kenniscentrum Voorrangsvoertuigen is momenteel volop in beweging om ambulancechauffeurs te helpen hun werk goed te kunnen uitvoeren. Zo is er de afgelopen maanden hard gewerkt aan een certificeringssysteem voor rijinstructeurs, waardoor het voor alle opleidingsinstituten per 1 januari 2016 mogelijk wordt om onder voorwaarden rijtrainingen met optische en geluidssignalen op de openbare weg te geven. Eén van de voorwaarden is dat de instructeur is gecertificeerd via de OGS+-pas, een aanvulling op de WRM-bevoegdheid.

Na een succesvolle proef van twee jaar, waarin een select aantal opleiders heeft mogen oefenen met optische en geluidssignalen op de openbare weg, heeft het Ministerie van Infrastructuur en Milieu besloten dit structureel mogelijk te maken. Eén van de voorwaarden die het ministerie heeft gesteld is dat de rijinstructeurs gecertificeerd moeten zijn. Hierop is in de afgelopen periode door Brandweer Nederland, Ambulancezorg Nederland, het IBKI en IFV, met ondersteuning van Politie en Defensie, hard gewerkt aan een certificeringssysteem voor rijinstructeurs.

Om regio’s en opleiders te informeren over de mogelijkheden, voorwaarden en praktische uitvoering organiseert het IFV op woensdag 2 december van 9.30-11.30 uur een informatiebijeenkomst op het IFV. Aanmelden kan door een mail te sturen naar congresbureau@ifv.nl. Deelname is kosteloos.

Vorig artikelAfstemming Programma Implementatie Vernieuwing C2000
Volgend artikelRAV en brandweer Gooi en Vechtstreek geven vuurwerkvoorlichting