Home Algemeen Algemeen IFV stelt e-module beschikbaar voor bestuurders voorrangsvoertuigen

IFV stelt e-module beschikbaar voor bestuurders voorrangsvoertuigen

1620
0

Uit onderzoek van het Kenniscentrum Voorrangsvoertuigen van het IFV blijkt dat veel chauffeurs van voorrangsvoertuigen niet weten wat de gevolgen van het veroorzaken van een ongeval zijn. Niet alleen voor de betrokkenen of het korps, maar ook voor hun persoonlijke leven. Daarom heeft het IFV een e-module ontwikkeld over dit thema, getiteld ‘Als je niet ter plaatse komt’.

In de e-module nemen diverse collega’s vanuit de brandweer, politie en ambulancediensten die zelf een ongeval hebben meegemaakt, je mee in hun persoonlijke ervaringen: wat heeft het met hen gedaan als professional en als mens? Ook komen een officier van justitie en een rechter aan het woord; zij vertellen hoe zij vanuit hun verantwoordelijkheid naar dergelijke ongevallen kijken en (ver)oordelen. Verschillende situaties die de chauffeurs schetsen, worden verduidelijkt door middel van filmbeelden, animaties en maquettes.

Klik hier om de e-module te activeren.

bron: IFV.nl

Vorig artikelGHOR Academie stelt e-modules ter beschikking aan ambulancezorg professionals
Volgend artikelHoe houden we de focus: Ambulancezorg
Redactie
Het algemene redactie account van Ambulanceblog. De redactie van Ambulanceblog streeft een open communicatieplatform na die significant bijdraagt aan kwalitatief uitstekende ambulancezorg. Ambulanceblog heeft contacten binnen Ambulancezorg Nederland (AZN), V&VN en vrijwel bij alle RAV’en van Nederland. Toch opereert Ambulanceblog geheel zelfstandig en bewaken wij de transparantie van berichtgeving zonder daarin gehinderd te worden door belangen van derden. Ambulanceblog is een openbaar podium voor alle ambulancemedewerkers en -werkgevers.