Home Algemeen Algemeen IFV eigenaar van LCMS (Landelijk Crisismanagement Systeem)

IFV eigenaar van LCMS (Landelijk Crisismanagement Systeem)

1843
0

Het Algemeen Bestuur van het Instituut Fysieke Veiligheid (IFV) heeft het besluit genomen een bedrijf over te nemen dat tot voor kort eigenaar was van het Landelijk Crisismanagement Systeem (LCMS).

Het LCMS is bij alle 25 veiligheidsregio’s, het Nationaal CrisisCentrum (NCC) en het Landelijk Operationeel Coördinatiecentrum (LOCC) in gebruik.

Het LCMS is een ondersteunend systeem voor het delen van informatie en het creëren van een actueel, gedeeld totaalbeeld tijdens incidenten, rampen en crises. Daarmee draagt het LCMS voor de gebruikers een vitaal karakter. Continuïteit van het LCMS dient onvoorwaardelijk te worden gegarandeerd. De overname van de eigenaar biedt daarvoor de beste waarborgen. Het biedt tegelijk de mogelijkheid om het systeem onder eigen regie door te ontwikkelen.

Met de overname zijn de blijvende beschikbaarheid en de doorontwikkeling van het LCMS, als vitaal systeem voor gebruik tijdens incidenten, rampen en crises, gegarandeerd.

Vorig artikelTV-makers zoeken medewerking voor programma over PTSS bij hulpverleners
Volgend artikelAmbulancefietsers, tijd voor een landelijke standaard?
Redactie
Het algemene redactie account van Ambulanceblog. De redactie van Ambulanceblog streeft een open communicatieplatform na die significant bijdraagt aan kwalitatief uitstekende ambulancezorg. Ambulanceblog heeft contacten binnen Ambulancezorg Nederland (AZN), V&VN en vrijwel bij alle RAV’en van Nederland. Toch opereert Ambulanceblog geheel zelfstandig en bewaken wij de transparantie van berichtgeving zonder daarin gehinderd te worden door belangen van derden. Ambulanceblog is een openbaar podium voor alle ambulancemedewerkers en -werkgevers.