Home Algemeen Algemeen Hygiënerichtlijn voor de ambulancezorg, herziening 2017 beschikbaar

Hygiënerichtlijn voor de ambulancezorg, herziening 2017 beschikbaar

833
0

De hygiënerichtlijn voor de ambulancezorg is opgesteld in 2012 en herzien in 2016-2017. De herziene versie is december 2017 online geplaatst. 

Het streven is om de richtlijnen eens in de 3 tot 5 jaar te herzien. Het is mogelijk dat in de tussentijd kleine wijzigingen worden doorgevoerd.

Deze richtlijn is een hulpmiddel om de hygiëne vorm te geven in de ambulancezorg. De richtlijn is geschreven voor alle medewerkers binnen de reguliere ambulancezorg. Hoofdverantwoordelijkheid voor de implementatie en uitvoering van de richtlijn ligt bij het management, omdat zij direct verantwoordelijk zijn voor een goede hygiëne binnen hun organisatie.

bron: RIVM

Vorig artikelKunstmatige intelligentie gaat medewerkers meldkamer Kopenhagen ondersteunen
Volgend artikelAmbulancediensten Flevoland en Gooi en Vechtstreek gaan samenwerken
Redactie
Het algemene redactie account van Ambulanceblog. De redactie van Ambulanceblog streeft een open communicatieplatform na die significant bijdraagt aan kwalitatief uitstekende ambulancezorg. Ambulanceblog heeft contacten binnen Ambulancezorg Nederland (AZN), V&VN en vrijwel bij alle RAV’en van Nederland. Toch opereert Ambulanceblog geheel zelfstandig en bewaken wij de transparantie van berichtgeving zonder daarin gehinderd te worden door belangen van derden. Ambulanceblog is een openbaar podium voor alle ambulancemedewerkers en -werkgevers.