Home Algemeen Algemeen Huisarts HART Week verlengd tot en met zondag 3 december

Huisarts HART Week verlengd tot en met zondag 3 december

256
0

Huisartsen kunnen patiënten die ze voor verdenking acuut coronair syndroom naar de cardioloog sturen nóg 1 week registreren.

Na een aarzelende start zien we nu elke dag meer Huisarts HART Week registraties uit het hele land! De flashmob breidt zich uit en het enthousiasme steekt collega’s aan. Registraties kwamen tot nu toe meer van huisartsen dan van huisartsen in opleiding en opvallend vaker vanuit de dagpraktijk dan vanaf de huisartsenpost.

Op verzoek van huisartsen en huisartsenposten verlengen we de Huisarts HART Week met 1 week, zodat zij patiënten kunnen blijven registreren. Collega’s melden dat ze graag willen bijdragen aan deze unieke flashmob-studie, maar deze week net geen patiënt hebben gezien, of dat materialen op de huisartsenpost laat gearriveerd of gezien zijn.

Ook horen we dat ambulancezorgverleners vaak prima ambassadeurs zijn en de verwijzend huisarts eraan laten denken om ter plekke de patiënt toestemming te vragen en te registreren.

Patiënten registreren kan dus nog tot en met zondag 3 december. Binnen 2 minuten via het papieren formulier of eenvoudig online, zowel via de pc als de smartphone, op www.huisartshartweek.nl.

Zo kunnen we een goede beslisregel formuleren die ons in de toekomst kan helpen bij patiënten met verdenking acuut coronair syndroom.

Vorig artikelOpinie: De Brancherichtlijn voor spoedeisende medische hulpverlening
Volgend artikelPoll: Training Omgaan met psychiatrische patiënten
Jochen Cals
Huisarts in Sittard, en universitair docent aan de vakgroep huisartsgeneeskunde van de Universiteit Maastricht. Mijn onderzoekslijn richt zich op effectieve diagnostiek.