Home Algemeen Algemeen Huisarts HART Week geslaagd

Huisarts HART Week geslaagd

425
0

Tijdens de Huisarts HART Week werden ruim 250 patiënten uit alle provincies in Nederland geregistreerd. Daarmee is het eerste flashmob onderzoek in de huisartsgeneeskunde geslaagd; met heel veel dokters een kleine dataset verzamelen bij veel patiënten in een hele korte tijd. 70% van de patiënten werd in de eigen huisartsenpraktijk geregistreerd en 30% tijdens avond-, nacht- of weekenddienst van de huisartsenpost. Huisartsen waren verantwoordelijk voor 80% van de aangemelde patiënten en huisartsen-in-opleiding voor de overige 20%.

De Huisarts HART Week die plaatsvond van 20 november tot en met 3 december had tot doel om de betrouwbaarheid van een bruikbare en eenvoudige klinische beslisregel voor de huisarts te onderzoeken bij patiënten met verdenking acuut coronair syndroom. Deze maand vragen we de einddiagnose op aan de eigen huisarts. Daarna zal blijken of we een goede klinische beslisregel kunnen presenteren voor de dagelijkse praktijk van de huisarts.

De Huisarts HART Week werd georganiseerd door de Universiteit Maastricht in samenwerking met het Leids Universitair Medisch Centrum, en gesteund door de Nederlandse Vereniging voor  Cardiologie, de Hartstichting, Ambulancezorg Nederland, InEen, SBOH, LOVAH, de kaderhuisartsen van SpoedHAG en HartVaatHAG en de Hart & Vaatgroep. De Huisarts HART Week werd gefinancierd met subsidie van ZonMW.

Voor meer informatie en uitkomsten van de Huisarts HART Week: www.huisartshartweek.nl

We willen alle huisartsen, assistentes, kaderhuisartsen, ambulancezorgverleners, en huisartsenposten bedanken voor deelname en de enthousiaste berichten die we hebben mogen ontvangen!

Vorig artikelEen dienst als Algemeen Commandant Geneeskundige Zorg , ACGZ
Volgend artikelEen stagebezoek, toont wederzijdse interesse!
Jochen Cals
Huisarts in Sittard, en universitair docent aan de vakgroep huisartsgeneeskunde van de Universiteit Maastricht. Mijn onderzoekslijn richt zich op effectieve diagnostiek.