Home Algemeen Algemeen Hoe ontstaan ongevallen? Wat zijn gevaren voor hulpverleners hierbij?

Hoe ontstaan ongevallen? Wat zijn gevaren voor hulpverleners hierbij?

554
0

Via ons TIP formulier is er een TIP binnengekomen om eens aandacht te besteden aan het YouTube kanaal van de “Onderzoeksraad voor veiligheid”.

Informatie die visueel wordt gemaakt met YouTube bijdragen kan bijdragen tot een breder beeld van inzetten en incidenten en kunnen met name voor OvDG verhelderend zijn. Maar met de huidige GGB structuur is het natuurlijk voor een ieder belangrijk om qua achtergronden goed geïnformeerd te zijn.

Als zich een ongeval of ramp voordoet, onderzoekt de Onderzoeksraad voor Veiligheid hoe dat heeft kunnen gebeuren, met als doel daar lessen uit te trekken. Op die manier draagt de Onderzoeksraad bij aan het verbeteren van de veiligheid in Nederland. De Raad is onafhankelijk en besluit zelf welke voorvallen hij onderzoekt. Daarbij richt de Onderzoeksraad zich in het bijzonder op situaties waarin mensen voor hun veiligheid afhankelijk zijn van derden, bijvoorbeeld van de overheid of bedrijven. In een aantal gevallen is de Onderzoeksraad verplicht onderzoek te doen. De onderzoeken gaan niet in op schuld of aansprakelijkheid.

Klik hier voor een compleet overzicht van de video’s

Hieronder een bijdrage over koolmonoxide

bron: onderzoeksraad.nl