Home Algemeen Algemeen Hoe ontstaan ongevallen? Wat zijn gevaren voor hulpverleners hierbij?

Hoe ontstaan ongevallen? Wat zijn gevaren voor hulpverleners hierbij?

575
0

Via ons TIP formulier is er een TIP binnengekomen om eens aandacht te besteden aan het YouTube kanaal van de “Onderzoeksraad voor veiligheid”.

Informatie die visueel wordt gemaakt met YouTube bijdragen kan bijdragen tot een breder beeld van inzetten en incidenten en kunnen met name voor OvDG verhelderend zijn. Maar met de huidige GGB structuur is het natuurlijk voor een ieder belangrijk om qua achtergronden goed geïnformeerd te zijn.

Als zich een ongeval of ramp voordoet, onderzoekt de Onderzoeksraad voor Veiligheid hoe dat heeft kunnen gebeuren, met als doel daar lessen uit te trekken. Op die manier draagt de Onderzoeksraad bij aan het verbeteren van de veiligheid in Nederland. De Raad is onafhankelijk en besluit zelf welke voorvallen hij onderzoekt. Daarbij richt de Onderzoeksraad zich in het bijzonder op situaties waarin mensen voor hun veiligheid afhankelijk zijn van derden, bijvoorbeeld van de overheid of bedrijven. In een aantal gevallen is de Onderzoeksraad verplicht onderzoek te doen. De onderzoeken gaan niet in op schuld of aansprakelijkheid.

Klik hier voor een compleet overzicht van de video’s

Hieronder een bijdrage over koolmonoxide

bron: onderzoeksraad.nl

Vorig artikelGezamenlijk project ‘centrale triage’ van start!
Volgend artikelVervolg op casus ‘Overdracht gemist?’
Redactie
Het algemene redactie account van Ambulanceblog. De redactie van Ambulanceblog streeft een open communicatieplatform na die significant bijdraagt aan kwalitatief uitstekende ambulancezorg. Ambulanceblog heeft contacten binnen Ambulancezorg Nederland (AZN), V&VN en vrijwel bij alle RAV’en van Nederland. Toch opereert Ambulanceblog geheel zelfstandig en bewaken wij de transparantie van berichtgeving zonder daarin gehinderd te worden door belangen van derden. Ambulanceblog is een openbaar podium voor alle ambulancemedewerkers en -werkgevers.