Home Algemeen Algemeen Hoe klik jij? onderzoek gebruik schoudergordels / gordels patient in…..

Hoe klik jij? onderzoek gebruik schoudergordels / gordels patient in…..

2822
0

“Het effect van het wel of niet gebruik van schoudergordels.”

Het idee om dit filmpje te maken ontstond op de Academie voor Ambulancezorg in Harderwijk tijdens de opleiding waar we een eindopdracht moesten maken.  Het verbaasde ons dat  de schoudergordels kennelijk niet consequent werden gebruikt … Ook binnen de eigen RAV’s bleek dit het geval en is het blijkbaar vaker “ besproken “…

De bedoeling van het filmpje is dan ook nooit meer geweest dan een bewustwordingsmoment te creëren en een discussie los te maken  bij iedereen die er  dagelijks mee te maken heeft.

Puur om te laten zien wat er gebeurd bij het niet gebruiken van de schoudergordels.  Er is in het filmpje een dummy patiënt (65 KG) geleend van de brandweer om het zo realistisch mogelijk weer te geven. De beelden spreken voor zich en de kracht van het filmpje zit hem volgens ons in de eenvoud ervan …….

 

Met collegiale groet,

Eric Bakkers – RAV Zuid Limburg

Roel Peeters – RAV Limburg Noord

Derk Paas – UMCG Ambulancezorg

Vorig artikelDrents convenant over samenwerking in crisissituaties
Volgend artikelGGD neemt beleidsverantwoordelijkheid van GHOR Hollands Midden over
Redactie
Het algemene redactie account van Ambulanceblog. De redactie van Ambulanceblog streeft een open communicatieplatform na die significant bijdraagt aan kwalitatief uitstekende ambulancezorg. Ambulanceblog heeft contacten binnen Ambulancezorg Nederland (AZN), V&VN en vrijwel bij alle RAV’en van Nederland. Toch opereert Ambulanceblog geheel zelfstandig en bewaken wij de transparantie van berichtgeving zonder daarin gehinderd te worden door belangen van derden. Ambulanceblog is een openbaar podium voor alle ambulancemedewerkers en -werkgevers.