Home Algemeen In de media Hippocampus voor AmbulanceZorg Limburg-Noord

Hippocampus voor AmbulanceZorg Limburg-Noord

628
0

Met de bekendmaking van de naam Hippocampus en het bijbehorende logo is het nieuwe trainingscentrum als onderdeel van AmbulanceZorg Limburg-Noord begin september geopend. Het centrum richt zich op scholing, training en toetsing van professionals in de gezondheidszorg en er kunnen communicatietrainingen worden gegeven. Hippocampus is gevestigd in het hoofdkantoor van de AmbulanceZorg in Blerick.
Het trainingscentrum is zodanig ingericht dat er vanuit verschillende cameraposities opnamen worden gemaakt van de handelingen van de cursist die zelf op een later moment de beelden nog eens rustig kan bekijken. De professionals in training kunnen middels opnamen met een persoonlijke camera de eigen waarnemingen registreren.

Voor trainingen in de gezondheidszorg kan een realistische setting worden gerealiseerd met simulatieapparatuur, fantomen en multimedia. Bij Hippocampus kunnen ook communicatietrainingen worden gegeven met aandacht voor de zowel de verbale als de non-verbale kant. Denk hierbij aan gesprekstechnieken, vergader- of briefingtraining, media- en/of presentatietraining. Hiervoor worden professionele trainers en acteurs ingezet maar de mogelijkheid om de technische faciliteiten in te huren bestaat ook.

http://youtu.be/gRzUBk3aURI

bron: ambulancezorgln.nl

Vorig artikelAMPDS / ProQA op meldkamer ambulancezorg (RAV) Brabant Midden-West-Noord
Volgend artikelColumnist Eric Alink op pad met (RAV) Brabant Midden-West-Noord