Home Algemeen Algemeen ‘Het moet niet uitmaken of een Duitse of Nederlandse ambulance uitrukt’

‘Het moet niet uitmaken of een Duitse of Nederlandse ambulance uitrukt’

974
2

Nederlandse en Duitse ambulances moeten overal in de grensregio de mogelijkheid krijgen om over de landsgrens spoedgevallen aan te pakken. De Tweede Kamer wil dat de spoedzorg op die manier voor mensen in grensgebieden blijft bestaan.

Een ruime meerderheid steunt vandaag een voorstel van D66, CDA en de ChristenUnie. In Enschede en Gronau is zo’n experiment al succesvol gebleken en het is volgens D66 de bedoeling dat het langs de hele oostgrens wordt uitgerold.

‘Nationaliteit maakt niet uit’
D66-Kamerlid Monica den Boer: “Het moet niet uitmaken of een Duitse of Nederlandse ambulance bij een spoedsituatie in een grensregio uitrukt. Een paar minuten verschil kan bij spoedeisende situaties van levensbelang zijn, dan mogen financiële en juridische belemmeringen niet in de weg staan.”

Den Boer vindt ook dat, als je vlak bij de Duitse grens woont en een Duitse ambulance sneller ter plekke kan zijn, die ambulance iemand naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis moet brengen.

Spoedzorg in de regio
Door het voorstel van D66, CDA en de ChristenUnie wordt het geld van het vorige experiment nu structureel. Den Boer: “Of je nu midden in Utrecht of aan de grens met Duitsland woont, iedereen in Nederland moet goede zorg krijgen in spoedsituaties. Het moet niet zo zijn dat iemand niet snel geholpen kan worden, omdat een ambulance de grens over moet.”

Vorig artikelTaart voor ambulancepersoneel Zwijndrecht
Volgend artikelNieuwe meldkamer Rotterdam in gebruik
Redactie
Het algemene redactie account van Ambulanceblog. De redactie van Ambulanceblog streeft een open communicatieplatform na die significant bijdraagt aan kwalitatief uitstekende ambulancezorg. Ambulanceblog heeft contacten binnen Ambulancezorg Nederland (AZN), V&VN en vrijwel bij alle RAV’en van Nederland. Toch opereert Ambulanceblog geheel zelfstandig en bewaken wij de transparantie van berichtgeving zonder daarin gehinderd te worden door belangen van derden. Ambulanceblog is een openbaar podium voor alle ambulancemedewerkers en -werkgevers.

2 REACTIES

  1. Het maakt weldegelijk wat uit!
    De ambulancezorg in Nederland is veel uitgebreider dan in Duitsland.
    Een bemanning van een Nederlandseambu kan en mag meer dan een Duitse….
    De zorg zit daar anders in elkaar, maar zorgleveren doen ze beiden, de kwaliteit is ook prima.
    Marcel

Reacties zijn gesloten.