Home Algemeen Het eerste kinderboek ambulancezorg

Het eerste kinderboek ambulancezorg

1594
0

Samen met Bureau Meteau, hebben RAV IJsselland en Ambulance Oost een boek ontwikkeld waarin specifiek uitleg wordt gegeven over ambulancezorg. Het boek is bedoeld voor alle kinderen in de leeftijd van ca. 4-12 jaar.

Inhoud van het boek

Aan de hand van een realistisch verhaal met Rik, Isa, hondje Bogus en ambulanceverpleegkundige oom David leren kinderen meer over de ambulance. Hoe werkt het precies met zo’n ambulance? Wanneer gaan de sirene en het zwaailicht aan? Waarom is hij geel?
Hoe weet de chauffeur waar hij naartoe moet? Welke spullen zitten er in een ambulance? En hoe ging het vroeger eigenlijk, toen er nog geen ambulances waren? In het boekje over de ambulance leren kinderen, met diverse spelelementen, er alles over.
Waarom
Een ambulancevervoer is een ingrijpende gebeurtenis. Er gebeurt vaak veel in korte tijd. Het boek kan wellicht emoties bespreekbaar maken en angst en onzekerheid wegnemen.

Voorlichtingswaarde

Door het boek ook beschikbaar te stellen voor gebruik bij een spreekbeurt heeft het ook een zekere voorlichtingswaarde.
Het sluit daarmee goed aan op de landelijke huidige campagne van ambulancezorg Nederland:  demensenvandeambulance

Waar te verkrijgen

In principe is het boek bedoeld voor kinderen die met de ambulance worden vervoerd. Vandaar dat de eerste pagina is opgemaakt met het dapperheidsdiploma. Die kinderen krijgen naast het boek ook een medaille.
Voor kinderen die het boek willen gebruiken bij hun spreekbeurt is het boek digitaal beschikbaar op de kidscorner. Een pagina met nog meer informatie voor hun spreekbeurt.

 

 

 

Een eerste exemplaar is inmiddels uitgereikt ( en met veel enthousiasme ontvangen)  aan ‘Lotte en Chiara’, twee  scholieren uit Almelo naar aanleiding van hun spreekbeurt.

Vorig artikelTrots op nieuwe ambulancepost Oss
Volgend artikelDe mensen achter de SIGMA, ondersteunend aan de ambulancezorg en meer….
Gijs Peteroff
Samen met een aantal beroepskrachten in de ambulancezorg draag ik graag bij aan een succesvol Ambulanceblog. Ambulanceblog is destijds opgericht om kennis tussen de individuele RAV'en te delen met andere RAV'en. Zo kan kwaliteit op grote schaal geborgd worden, zonder dat elke RAV afzonderlijk het wiel gaat uitvinden.