Home Algemeen Algemeen Het boek: Spoed en tegenspoed, draag ik, Piet Stuive op aan alle...

Het boek: Spoed en tegenspoed, draag ik, Piet Stuive op aan alle collega hulpverleners

2667
0

Spoed en tegenspoed is geschreven door Piet Stuive in samenwerking met Courdo Groningen en wordt naar alle waarschijnlijkheid halverwege juni 2017 in een eerste oplage op de markt gebracht.

Het boek vertelt in een biografische verhalenvorm het leven van Piet Stuive. Piet heeft sinds zijn twintiger jaren in de zorg gewerkt. In 2012 is hij na meer dan 20 jaar op de ambulance met vervroegd pensioen gegaan. Voordat hij op de ambulance is gaan werken heeft hij jaren mogen werken als ziekenverzorger, in de verpleegkunde en de psychiatrie.

In al die jaren als ‘Zorgman’ heeft hij veel meegemaakt. De zowel leuke als ronduit verschrikkelijke ervaringen die hij heeft opgedaan, heeft hij in samenwerking met Tien van Vliet van Courdo Groningen voor jou op papier gezet.

Piet vertelt:

Het boek is ontstaan tijdens mijn opnames in het ziekenhuis, na mijn ongeluk tijdens een spoedrit. En met name na de opname in de psychiatrie. Dit was een moeilijke tijd, met veel flash backs van trieste ritten, vooral met kinderen.
Ik heb 40 jaar in de gezondheidszorg gewerkt waarvan ruim 25 jaar op de ambulance.
Deze ervaringen beschrijf ik in het boek, vele trieste ervaringen, maar ook de mooie en ontroerende.

Ook schrijf ik over het trieste fenomeen: agressie naar de hulpverleners toe, wat pasgeleden weer is gebeurt met de collega chauffeur.
Ik heb mijn portie spanning /emotie ook wel gehad in al die jaren.
Tijdens mijn behandelingen voor mijn PTSS werd mij het advies gegeven mijn trieste en schokkende ervaringen van me af te schrijven.
Ik heb zelfs in afzondering (separeer )kladblokken vol geschreven, ongeveer twee jaar geleden kwamen deze aantekeningen onder ogen van een Schrijfster ( Tien van Vliet ) en een uitgeverij. Ze waren enorm verrast over de verhalen en adviseerde me er een boek van te maken. In mijn boek zit een boodschap voor de lezer, zodat ze ook de andere kant van ons werk zien. De emotie’s tijdens inzetten, hoe wij dit moeten verwerken. Ook het ongeloof van ons met agressie tegen hulpverleners.
De achteruitgang van de menselijkheid in de gezondheidszorg, de mens wordt ook in de acute hulpverlening meer als een kostenpost gezien.Maar natuurlijk vergeet ik de mooie kant niet van het vak en schrijf ik ook over de mooie ritten en natuurlijk over geslaagde reanimatie’s.

Ik sluit mijn boek af met de kreet: respect voor de hulpverlener, Ambulance/Brandweer politie en andere hulpverleners.

Op dit moment zijn ze bezig met de afrondende fase; De kaft, tekstuele controle en kafttekst.

Met veel nieuwsgierigheid wachten inmiddels al vele naaste collega`s, en brandweercollega`s op het resultaat van het boek geschreven uit hart en ziel door een naaste collega uit de acute hulpverlening.

Ben je nieuwsgierig geworden, dan kun je de ontwikkeling rondom Piet zijn boek volgen op de speciaal aangemaakte facebookpagina.

En om een goede inschatting te maken hoeveel boeken er gedrukt moeten worden kun je vanaf nu een pre-order plaatsen. http://stuivebhvshop.nl/aed/spoed-en-tegenspoed

Voor de lezers van ambulanceblog stelt Piet drie boeken beschikbaar, wil je hierop aanspraak maken stuur dan een e-mail dan naar redactie@ambulanceblog.nl

Vorig artikelVerlenging (tot 2020) en wijziging van de Tijdelijke wet ambulancezorg
Volgend artikelGezamenlijk project ‘centrale triage’ van start!
Gerda Boonstra
Met veel plezier schrijf ik op persoonlijke titel blogs. De verhalen kunnen gebaseerd zijn op waargebeurde verhalen, maar zullen in verband met het beroepsgeheim fictief zijn weergegeven. Ik schrijf verhalen met als doel collega's uit het vak te informeren en kennis te nemen van mijn ervaringen. In het dagelijks leven werk ik met veel passie en plezier bij Ambulancezorg Groningen. In 2000 ben ik begonnen in de acute hulpverlening als ambulanceverpleegkundige en ben inmiddels ook inzetbaar als OvDG. In 2015 heb ik daarnaast de forensisch verpleegkundige opleiding met succes afgerond, wat een leuke en nuttige verruiming was binnen mijn vak. Met mijn blogs laat ik jullie ook meekijken door mijn/een forensische bril in de acute hulpverlening.