Home Algemeen Algemeen Heb jij een Noodpakket?

Heb jij een Noodpakket?

1185
0

Als ambulanceverpleegkundige fungeer is vaak (ongewild) als vraagbaak naar vrienden en bekenden. Er worden soms vragen gesteld over wat te doen als er bijvoorbeeld iemand met een zere enkel op het voetbalveld ligt….

Laatst is me de vraag gesteld hoe mensen zich kunnen voorbereiden om langdurige stroomuitval of andere scenario’s. Dat heeft me aan het denken gezet, is onze dienst wel voldoende voorbereid, hoe gaat het als we straks door stoomuitval bijvoorbeeld de deuren / hek van de ambulancepost niet meer kunnen openen?

Toen me de vraag op een verjaardag is gesteld heb ik verwezen naar het “noodpakket” zoals de Rijksoverheid aan heeft gegeven.

Wat zit er in een noodpakket?
Een noodpakket is een pakket met de belangrijkste voorwerpen om uzelf te redden in geval van een noodsituatie. U kunt een kant-en-klaar noodpakket kopen of zelf een noodpakket samenstellen met nuttige spullen.

Noodpakket kopen
U kunt bij verschillende aanbieders een kant-en-klaar noodpakket kopen. Staat het Denk Vooruit-logo (geel gezicht met zwarte rand) hier op? Dan weet u zeker dat in het noodpakket de allerbelangrijkste hulpmiddelen zitten. Dit betekent niet dat alle pakketten zonder logo onvolledig zijn. Een standaard noodpakket is niet helemaal aan uw persoonlijke situatie aangepast. Soms is het nodig om het aan te vullen. Bijvoorbeeld met medicijnen of babyvoeding.

Basisproducten in het noodpakket:

  • radio op batterijen, afgestemd op de rampenzender, met extra batterijen;
  • zaklamp met extra batterijen;
  • eerstehulpdoos met handboek;
  • lucifers in waterdichte verpakking;
  • waxinelichtjes;
  • warmhouddekens;
  • gereedschapsset;
  • waarschuwingsfluitje.

 

foto: Noodpakket.nu

bron: Rijksoverheid.nl

 

 

Vorig artikelMeer samenwerking Ambulancezorg Gelderland-Midden en Rijnstate
Volgend artikelPop-up-ambulancepost voor tien weken in Dordt
Redactie
Het algemene redactie account van Ambulanceblog. De redactie van Ambulanceblog streeft een open communicatieplatform na die significant bijdraagt aan kwalitatief uitstekende ambulancezorg. Ambulanceblog heeft contacten binnen Ambulancezorg Nederland (AZN), V&VN en vrijwel bij alle RAV’en van Nederland. Toch opereert Ambulanceblog geheel zelfstandig en bewaken wij de transparantie van berichtgeving zonder daarin gehinderd te worden door belangen van derden. Ambulanceblog is een openbaar podium voor alle ambulancemedewerkers en -werkgevers.