Home Algemeen Innovaties Hannover heeft de ambulance van de toekomst

Hannover heeft de ambulance van de toekomst

2633
0

Een groot opvallen geblokt vlak op wielen; zo opvallend is de nieuwe ambulance verlicht wanneer hij op s nachts op de weg is met veel blauwe lichten, rood kruis en vele witte vierkantjes.

Stijlvol, modern en technisch perfect uitgerust zo rijden de ambulances (RTW) van de toekomst door de regio Hannover en Hildesheim. Het Duitse Rode Kruis (DRK) onthulde enige tijd geleden haar nieuwe ambulance.

Volledig gebaseerd op ideeën van medewerkers is ambulance ontwikkeld in slechts zes maanden: “We zijn trots op onze medewerkers die met hun dagelijkse ervaringen in de hulpverleningen en de vele voorstellen om de patiëntenzorg en preventieve gezondheidszorg van de werknemers te verbeteren,” zegt Stephan Topp, directeur van het Rode Kruis (ambulancezorg) Hannover.

Vooral het nieuwe ontwerp van de RTW is opvallend. Om nog meer eer verkeersveiligheid te garanderen, zeer opvallend in een donkere omgeving, terwijl het is ook goed zichtbaar in fel zonlicht.

Om te voorkomen dat de hulpverleners niet in hun oude rode kleding naast de traditionele heldere rode auto’s worden herkend, word de rode kleding vervangen door gele “neon”  kleding.

De binnenkant van de ambulance is aanzienlijk veranderd. Meer ruimte, meer overzicht en hygiëne. De apparatuur is zodanig gemonteerd dat het de ergonomie en snelheid van het werkten ten goede komt.  De brancard is in het midden geplaatst en veel apparatuur in het plafond verwerkt, zodat het probleem van kabels en slangen rond de patiënt tot een minimum beperkt is, dit maakt het werken voor de medewerkers een stuk makkelijker.

De brancard is in de ambulance in hoogte verstelbaar, zodat een goede werkhoogte wordt gecreëerd, ook is het maximale gewicht van de brancard verdubbeld, naar 300 kg.
Dit model voor de toekomst is qua ontwikkeling niet goedkoop (500.000 Euro), maar we zien in dat het de kosten voor de ontwikkeling zelf terugverdient.

Directeur Topp zegt: “Dan is het nieuwe model niet aanzienlijk duurder dan zijn voorganger voor de oudere voertuigen de DRK geven we gemiddeld 130.000 euro uit.

rtw Hannover1 rtw Hannover3 rtw Hannover4 rtw Hannover5

Vorig artikelMeldkamer Noord-Nederland scoort 8 in publieksonderzoek
Volgend artikelAmbulance-drone TU Delft
Redactie
Het algemene redactie account van Ambulanceblog. De redactie van Ambulanceblog streeft een open communicatieplatform na die significant bijdraagt aan kwalitatief uitstekende ambulancezorg. Ambulanceblog heeft contacten binnen Ambulancezorg Nederland (AZN), V&VN en vrijwel bij alle RAV’en van Nederland. Toch opereert Ambulanceblog geheel zelfstandig en bewaken wij de transparantie van berichtgeving zonder daarin gehinderd te worden door belangen van derden. Ambulanceblog is een openbaar podium voor alle ambulancemedewerkers en -werkgevers.