Home Algemeen Algemeen GHOR4all en de Witte Kaart

GHOR4all en de Witte Kaart

1041
0

In Nederland zijn tal van databases met gegevens over zorginstellingen. Door deze gegevens te koppelen en te verrijken met andere informatie ontstaat één database met informatie over zorginstellingen die op een kaart kan worden getoond. Dit helpt hulpverleners die een rol hebben in de rampenbestrijding en crisisbeheersing. De informatie over zorginstellingen is direct beschikbaar, zoals bereikbaarheids- en capaciteitsgegevens, waardoor snel en adequaat kan worden gehandeld in geval van een crisis.

Live vanaf 1 december 2014Kader-witte-kaart-300x154
De koppeling van de databases wordt landelijk voor de GHOR gebruik gemaakt van twee databases, de Basisadministratie Adressen en Gebouwen (BAG) en Nieuwe Handelsregister (NHR). Het NHR bevat basisinformatie over zorginstellingen doordat zij zich registreren bij de Kamer van Koophandel. Deze informatie en de informatie uit GHOR4all worden aan elkaar gekoppeld. Zo ontstaat er veel waardevolle informatie over zorginstellingen voor de GHOR.

Voordeel
Door deze aanpak hoeft de GHOR niet steeds opnieuw adresgegevens op te vragen, maar worden deze rechtstreeks door het NHR aangeleverd. Wel is de zorginstelling zelf verantwoordelijk voor de registratie van de juiste gegevens bij de Kamer van Koophandel. Zo kan de GHOR, met de juiste informatie, de situatie snel in kaart brengen en is er tijdens incidenten snel inzicht in de situatie. Dat levert veel voordeel op voor zorginstellingen, want wie op de kaart staat, staat letterlijk op de kaart. Zo is de zorginstelling door ons gemakkelijk te vinden en met de juiste gegevens ook makkelijk te benaderen!

bron: ghorhm.nl

Vorig artikelEindejaars naslag 2014, vragen en antwoorden, vuurwerk, brand en explosie-letsels
Volgend artikelUpdate CAO overleg vanuit de bonden
Redactie
Het algemene redactie account van Ambulanceblog. De redactie van Ambulanceblog streeft een open communicatieplatform na die significant bijdraagt aan kwalitatief uitstekende ambulancezorg. Ambulanceblog heeft contacten binnen Ambulancezorg Nederland (AZN), V&VN en vrijwel bij alle RAV’en van Nederland. Toch opereert Ambulanceblog geheel zelfstandig en bewaken wij de transparantie van berichtgeving zonder daarin gehinderd te worden door belangen van derden. Ambulanceblog is een openbaar podium voor alle ambulancemedewerkers en -werkgevers.