Home Algemeen Algemeen GGD en GHOR Nederland gaan verder als PGVN

GGD en GHOR Nederland gaan verder als PGVN

1339
0
GGD Nederland en GHOR Nederland zijn vanaf 1 januari 2014 samen verder als Publieke Gezondheid en Veiligheid Nederland (PGVN), de vereniging voor GGD en GHOR.

De belangrijkste taak van PGVN bestaat uit het collectief behartigen van de belangen van haar leden richting politiek, (lokale) overheden, verzekeraars, samenwerkingspartners, onderwijs, media en publiek.

De maatschappelijke missie waarvoor de GGD en GHOR zich in elke regio inspannen is het bewaken, beschermen en bevorderen van publieke gezondheid en veiligheid. Uiteindelijk moet dit leiden tot een gezond en veilig bestaan voor de Nederlandse burgers.

De PGVN wil een organisatie zijn die met creatieve oplossingen komt voor maatschappelijke vraagstukken. Dit vraagt landelijk een sterk gevoel van gemeenschappelijkheid, collectief handelen en uniformiteit.

Kernwaarden nieuwe verenging

Bij de nieuwe vereniging staan de kernwaarden maatschappelijke betrokkenheid en pro activiteit voorop. De werkvelden publieke gezondheid en veiligheid bieden samen de juiste perspectieven om deze waarden te kunnen realiseren. Van sociaal tot fysiek beschermen en landelijke ondersteuning bieden aan de kansen voor GGD’en/gemeenten en GHOR-regio’s zijn de voornaamste werkzaamheden. Backx heeft een zelfde proces in zijn regio meegemaakt met de Dichtbij-visie. De belangrijkste doelstelling was het eenduidiger beleggen van de relatie tussen preventie en gemeenten.
Hugo Backx: “De preventieve kracht van veiligheid en publieke gezondheid is belangrijk, vooral in het sociale domein. Zeker als je kijkt naar het enorme nieuwe taakveld waar gemeenten en burgers mee te maken hebben, overigens een gewenste ontwikkeling. Ik wil graag mijn ervaring en expertise inbrengen om op landelijk niveau voor de GGD’en en GHOR-organisaties een traject uit te zetten dat in de hele samenleving effect heeft”.

Bron: GGD Nederland

Vorig artikelVerklaring naar aanleiding van bericht: Ambulance naar hoogurgente visite?
Volgend artikelTV Tip: documentaire Blinde Drift