Home Algemeen GGD Brabant-Zuidoost: Officiële ingebruikname ambulancepost Leende

GGD Brabant-Zuidoost: Officiële ingebruikname ambulancepost Leende

77
0

De ambulancepost in Leende is nu bijna drie jaar in gebruik. Vandaag staan Ellis Jeurissen, directeur GGD Brabant-Zuidoost en de burgemeester van Heeze-Leende, Paul Verhoeven, samen met raadsleden, bouwpartners en gebruikers, uitgebreid stil bij de ingebruikname van dit bijzondere gebouw. Zij krijgen voor het eerst na alle eerdere coronamaatregelen een rondleiding op de ambulancepost.

Duurzaam gebouw
Het gebouw, een ontwerp van Verheijen en Smeets architecten in samenwerking met BouwAdvies Beerkens, is duurzaam en energieneutraal uitgevoerd. Door de toepassing van een zogenaamd houtskeletbouw, zijn zowel de wanden als de daken geïsoleerd met ‘natuurlijke’ houtvezels. Het binnenklimaat is veel prettiger door toepassing van deze natuurlijke materialen, omdat dit goed isoleert en vochtregulerend werkt. Hierdoor ontstaat een natuurlijk en gezond gebouw. Door deze bouwmethode dragen de gemeente en GGD Brabant-Zuidoost niet alleen een steentje bij aan het milieu, maar wordt er ook een gezonde werkomgeving voor de ambulancemedewerkers gecreëerd.

Ellis Jeurissen: “Duurzaamheid is een belangrijk thema geweest in het bouwconcept. Onze collega’s zijn erg tevreden over de ambulancepost. Het is praktisch ingedeeld en heeft een prettig binnenklimaat”.

Locatie
De ambulancepost ligt naast de brandweerkazerne. De hulpdiensten maken gebruik van een uitrit op de Nachtegaallaan, zodat ze snel ter plaatse zijn bij incidenten. In het gebouw is ruimte voor vijf ambulances. De komende 40 jaar verhuurt de gemeente het gebouw aan GGD Brabant-Zuidoost.

Politiepost

Tegenover de ambulancepost wordt een politiepost gebouwd. De voorbereidingen hiervoor zijn in volle gang. Paul Verhoeven: “Deze locatie is uitermate geschikt voor hulpdiensten. Het verheugt ons daarom dat er ook een politiepost gebouwd gaat worden.” De politiepost wordt volgens dezelfde principes gebouwd. Ook dit gebouw laat de gemeente Heeze-Leende bouwen om vervolgens te verhuren.

bron: heeze-leende.nl/

Vorig artikelAmbulance Amsterdam: Een badmuts op de ambulance?!
Redactie
Het algemene redactie account van Ambulanceblog. De redactie van Ambulanceblog streeft een open communicatieplatform na die significant bijdraagt aan kwalitatief uitstekende ambulancezorg. Ambulanceblog heeft contacten binnen Ambulancezorg Nederland (AZN), V&VN en vrijwel bij alle RAV’en van Nederland. Toch opereert Ambulanceblog geheel zelfstandig en bewaken wij de transparantie van berichtgeving zonder daarin gehinderd te worden door belangen van derden. Ambulanceblog is een openbaar podium voor alle ambulancemedewerkers en -werkgevers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in