Home Algemeen Algemeen GGB kennisquiz

GGB kennisquiz

7974
0

Het project Grootschalige Geneeskundig Bijstand (GGB) is in 2011 van start gegaan om een invulling te geven aan het vervolg op de Geneeskundige Combinatie (GNK-C), die aan het einde van de (technische) levensduur is en niet meer aansluit op de huidige ontwikkelingen in de zorg. Onder regie van GGD GHOR NL is in nauwe samenwerking met Ambulancezorg Nederland (AZN), het Rode Kruis (RK), het IFV, het ministerie van V&J en het ministerie van VWS, gewerkt aan de ontwikkeling van een visie op GGB en de definitieve invulling van het nieuwe model GGB.

In het project GGB is vooral gefocust op wat er aanvullend nodig is in het kader van grootschalige geneeskundige bijstandsverlening, waarbij het uitgangspunt is dat er veel sterker dan voorheen aangesloten diende te worden op de reguliere hulpverlening die ambulancezorg en traumacentra bieden. Dat betekent dat de eigen mogelijkheden van de ambulancezorg worden vergroot en dat er aanvullende voorzieningen worden getroffen om de zorgcapaciteit te vergroten. In dat verband zal het Rode Kruis gaan zorgen voor noodhulpteams, die met georganiseerde inzet van vrijwilligers de verzorging van lichtgewonde slachtoffers (T3) op zich kan nemen, waardoor de ambulancezorg zich, onder omstandigheden van schaarste, kan concentreren op de zwaargewonde (T1 en T2) slachtoffers.

Om alvast wat extra informatie over het GGB met jullie te delen hebben we met grote zorgvuldigheid een “GGB kennisquiz” samengesteld. In deze kennisquiz worden 10 vragen gesteld over het GGB in het algemeen, de verschillende scenario’s en criteria.

Heb je aanvullingen op deze quiz of heb je nog een vraag waarvan jij denkt dat deze ook in de kennisquiz moet komen te staan, laat dit dan weten middels ons TIP formulier.

In totaal zijn er 66 vragen en per sessie krijg je 10 vragen te zien, je krijgt voor de 10 vragen 10 minuten de tijd, we proberen elke week de quiz uit te breiden met een aantal vragen.

 

Veel succes met de quiz

[WpProQuiz 5]

Vorig artikelInformatie op maat, we zochten en vonden
Volgend artikelHebben jullie eigenlijk wel pauze tijdens een dienst?
Redactie
Het algemene redactie account van Ambulanceblog. De redactie van Ambulanceblog streeft een open communicatieplatform na die significant bijdraagt aan kwalitatief uitstekende ambulancezorg. Ambulanceblog heeft contacten binnen Ambulancezorg Nederland (AZN), V&VN en vrijwel bij alle RAV’en van Nederland. Toch opereert Ambulanceblog geheel zelfstandig en bewaken wij de transparantie van berichtgeving zonder daarin gehinderd te worden door belangen van derden. Ambulanceblog is een openbaar podium voor alle ambulancemedewerkers en -werkgevers.