Home Algemeen GGB behandelbus Noord Nederland gepresenteerd

GGB behandelbus Noord Nederland gepresenteerd

24555
0

Op vrijdag 1 april is op het vliegveld Eelde de GGB behandelbus van de Noordelijke RAV-en gepresenteerd. De samenwerking van UMCG Ambulancezorg, Ambulancezorg Groningen en RAV Fryslan is in deze bus uniek te noemen. De GGB behandelunit waarover we in een eerder item al aandacht aan hadden gegeven is de eerste van dit soort in Nederland.

De bus is omgebouwd door de eveneens Noordelijke ambulance bouwer Visser uit Leeuwarden. De bus is voorzien de bekende gele kleur met optische en geluidssignalen, daarnaast is er gezorgd voor een adequate indeling van zowel de behandelplaatsen als de apparatuur.

De bus die beschikt over 6 behandelplaatsen moet als mobiel behandelcentrum de noordelijke RAV’en van dienst kunnen zijn. De “behandelbus” is direct na aankomst bij het incident operationeel en voorzien van medische materialen. In de behandelbus zullen T1 en T2 slachtoffers worden behandeld en moet worden gezien als vervanger van de SIGMA tent.  De uitruklocatie zal vliegveld Eelde zijn, waar UMCG Ambulancezorg op termijn haar hoofdvestiging wil realiseren.

Door bij een calamiteit in Noord Nederland eerder meer ambulances te sturen en snel mobiele behandelcapaciteit te realiseren, kan de nieuwe GGB organisatie ook in het noorden een adequater niveau van opgeschaalde zorg leveren.

De bus krijgt het roepnummer 03-598 mee, als basis van dit voertuig dient een VanHool A330 autobus uit 2003, met een gewicht van ruim 11,5 ton, lengte van 11 meter en een vermogen van 188kW een van de grotere “ambulance” voertuigen van Nederland.

GGB bus1 GGB bus6 GGB bus4

160401_036 160401_039

160401_048 20160401_094012

 

Vorig artikelTraining hulpverlening bij evenementen (SEMS)
Volgend artikelMobiel Operationeel Informatiesysteem
Redactie
Het algemene redactie account van Ambulanceblog. De redactie van Ambulanceblog streeft een open communicatieplatform na die significant bijdraagt aan kwalitatief uitstekende ambulancezorg. Ambulanceblog heeft contacten binnen Ambulancezorg Nederland (AZN), V&VN en vrijwel bij alle RAV’en van Nederland. Toch opereert Ambulanceblog geheel zelfstandig en bewaken wij de transparantie van berichtgeving zonder daarin gehinderd te worden door belangen van derden. Ambulanceblog is een openbaar podium voor alle ambulancemedewerkers en -werkgevers.